SaiPa ahtaassa asemassa puolivälierissä, JYP haki Kisapuistosta voiton

19.3.2016 19:31
Kuva: Inka Nordlund
SaiPan Jani Nieminen (kesk.) on joutunut puolivälierissä kovaan paikkaan, kun veteraani Jussi Markkanen on loukkaantuneena sivussa.
SaiPan Jani Nieminen (kesk.) on joutunut puolivälierissä kovaan paikkaan, kun veteraani Jussi Markkanen on loukkaantuneena sivussa.

SaiPan asema puolivälieräsarjassa Jyväskylän JYPiä vastaan kävi lauantaina ahtaaksi. JYP haki Kisapuiston jäähallista voiton 4—2 (1—2, 1—0, 2—0) ja on ollut SaiPaa parempi molemmissa puolivälieräsarjan otteluissa.

Ottelu eteni tasaisena kolmanteen erään, jonka ensimmäisten kymmenen minuutin aikana ottelu kääntyi JYPin eduksi. Ensin Anssi Löfmanin pitkä pystysyöttö vapautti Jani Tuppuraisen läpiajoon ja viimeistelemään vieraiden 3—2-johtomaalin.

Tuppurainen oli unohtunut tilanteessa SaiPa-puolustajien Per Savilahti-Naganderin ja Simon Backmanin taakse.

Hetkeä myöhemmin ottelusarjan hahmo Miika Lahti vei JYPin jo kahden maalin johtoon, kun laidan tuntumasta lähtenyt jäänuoliainen yllätti SaiPa-maalivahti Jani Niemisen.

Osuman jälkeen JYP-kannattajat äityivät ”Kaikki menee Niemiselle”-rallatukseen SaiPan maalin takana olleessa päätykatsomossa.

Lahti on tehnyt kahdessa ottelussa SaiPaa vastaan tehot 3+1.

Sen sijaan SaiPan runkosarjassa hurjaa jälkeä tehnyt ykköshyökkäyskolmikko Chad Rau—David McIntyre—Tommi Jokinen on puolivälieräsarjassa vielä ilman tehopisteitä, kuten myös lappeenrantalaisten siirtotakarajalla Hämeenlinnan Pallokerhosta hankkima laitahyökkääjä Vojtech Polak.

JYPin Tuomas Tarkki torjui puolivälieräsarjan avausottelussa 35 kertaa ja lauantaina Lappeenrannassa 31 kertaa. SaiPan Jani Nieminen torjui lauantaina 19 kertaa.

Ottelusarjan kolmas ottelu pelataan tiistaina Jyväskylässä ja neljäs torstaina Lappeenrannassa.

Ottelua seurasi Kisapuiston jäähallissa 4 480 katsojaa.

Anssi Silvennoinen