Pesonen ja Hill luovat Kultsuun kaksipäisen maalivahtihirviön, joukkue vahvistuu tutuilla kasvoilla

19.3.2016 9:30
Kuva: Mika Strandén
Maalivahti Craig Hill on aloittamassa kolmannen kautensa Kultsu FC:ssä. Kuva vuoden takaa Joutsenon raviradan tekonurmikentältä.
Maalivahti Craig Hill on aloittamassa kolmannen kautensa Kultsu FC:ssä. Kuva vuoden takaa Joutsenon raviradan tekonurmikentältä.

Joutsenolaisen Kultsu FC:n edustusjoukkue vahvistuu jalkapallokauden lähestyessä. Joukkueen harjoitusvahvuuteen ovat palanneet tutut keskikenttämiehet Alex Oikkonen ja Andres Cabrero sekä tuloksetta pelipaikkaa Suomen liigajoukkueista etsinyt maalivahti ja viime kauden kapteeni Craig Hill.

Kultsun toinen maalivahti kakkosen A-lohkossa on seuran oma kasvatti ja liigassakin pelannut Saku Pesonen.

— Harvalla liigajoukkueellakaan on kahta näin hyvää maalivahtia, Kultsun päävalmentaja Kimmo Lötjönen toteaa.

Cabrero profiloitui Kultsussa viime kaudella keskikentän pohjan pallonriistäjäksi, joka osallistui hyökkäyksiin vain harvoin. Alkavalla kaudella Kultsu pyrkii hyödyntämään puertoricolaisen taitoja monipuolisemmin.

— Andres on enemmän hyökkäysorientoitunut pelaaja ja uskon, että sellaista roolia tulemme hänelle myös tarjoamaan. Ja vaikka hän pelaisi pohjallakin, varmasti tulee osallistumaan hyökkäyspeliimme siitäkin. Hänen taitotasonsa on todella hyvä, Lötjönen kertoo.

Toppari Walter Kromholzin pelit Kultsussa on pelattu. Yhdysvaltalainen on tiedottanut seuralle keskittyvänsä opintoihinsa.

Sen sijaan Kultsu on saanut takaisin riveihinsä Valtteri Voutilaisen, joka edusti joutsenolaisseuraa toissa kaudella. Myös kamerunilaisen Fabrice Faucan sopimus Kultsuun on käytännössä varma.

Uutena testipelaajana joutsenolaisten joukkoon on liittynyt keskikenttämies Miguel Romeo. Aiemmista testattavista brasilialainen Cassiano ja ukrainalainen Andrii Dalysh eivät saaneet pelipaikkaa Kultsusta.

Kultsu kohtaa keskiviikkona harjoitusottelussa Mikkelin Palloilijat vieraskentällä. Sen jälkeen joukkue harjoittelee vielä ainakin 17. huhtikuuta FC Lahti Akatemiaa ja 23. huhtikuuta uudelleen MP:tä vastaan.

Kultsu on etsinyt kovatasoisia harjoitusotteluvastustajia kauempaakin Suomesta ja myös Venäjän puolelta. Sopivan löytäminen on ollut vaikeaa, sillä monien joukkueiden harjoituskauden ohjelmat ovat lyöty lukkoon jo aiemmin.

— Olemme saaneet paljon harjoitusottelupyyntöjä kolmosen joukkueilta, mutta yritämme saada vähän kovempia vastustajia etenkin huhtikuun puolella, Lötjönen toteaa.

Kultsu FC:n pelaajaryhmä

Tilanne 18. maaliskuuta 2016:

Saku Pesonen, Craig Hill, Juuso Savolainen, Mikko Alamäki, Miska Miettinen, Valtteri Voutilainen, Juha Pelkonen, Andres Cabrero, Jonathan Dunyin, Riku Nurkka, Alex Oikkonen, Roman Reijonen, Jani Rikka, Samu Ikonen, Antti Voutilainen, Akil de Freitas, Fabrice Fauca, Ville Ryösö, Ömer Olcay, Jere Niiranen, Konsta Eskelinen.

Anssi Silvennoinen