Lappeenrannan Onnibus-reitti Jyväskylään odottaa lupapäätöksiä, lippujen pitäisi olla jo myynnissä

19.3.2016 16:24
Kuva: Otto Ponto
Onnibusin uusi reitti Lappeenrannasta Jyväskylään odottaa lupapäätöksiä. Arkistokuvassa Joona Vilkko on matkalla Lappeenrannasta Helsinkiin.
Onnibusin uusi reitti Lappeenrannasta Jyväskylään odottaa lupapäätöksiä. Arkistokuvassa Joona Vilkko on matkalla Lappeenrannasta Helsinkiin.

Linja-autoyhtiö Onnibus kertoi syksyllä uudesta reitistä Lappeenrannasta Mikkelin kautta Jyväskylään. Reitin on määrä avautua huhtikuussa.

Onnibusin verkkosivuilla kerrotaan, että huhtikuun liput ovat jo myynnissä. Lappeenranta—Jyväskylä-välin lippuja ei kuitenkaan löydy valikosta.

Onko reittisuunnitelmiin tullut muutoksia, Onnibus.comin toimitusjohtaja Pekka Möttö?

— Odotamme edelleen lupapäätöksiä Elinkeino-, liikenne-, ja ympäristökeskuksista (Ely), Möttö vastaa.

Bussiyhtiö luottaa kuitenkin siihen, että luvat reitille Lappeenrannasta Mikkeliin ja Jyväskylään sekä edelleen Vaasaan myönnetään ajoissa.

— Lähtökohtaisesti 4. huhtikuuta alkaa kaksi päivittäistä vuoroa molempiin suuntiin.

Lippuja ei kuitenkaan voida laittaa myyntiin ennen lupien saapumista. Möttö arvelee, että tämä onnistuu vasta maaliskuun viimeisellä viikolla.

Huhtikuun alussa Onnibusin tarjonnassa tapahtuu myös laajempi uudistus. Aikaisemmin yhtiö on myynyt lippuja ainoastaan suorille yhteyksille. Nyt repertuaariin tulee laaja verkosto vaihtoyhteydellisiä reittejä, joiden solmukohta on Jyväskylä.

—Se on aika iso muutos, ja verkkokauppaharjoitus myös, Möttö sanoo.

Elina Keskitalo