Ilkeä maali jäi harmittamaan Tirkkosta – ”Ihan tarpeeksi loimme paikkoja”

19.3.2016 20:16

Päävalmentaja Pekka Tirkkosen mukaan SaiPalla oli täydet mahdollisuudet voittaa lauantain ottelu ja tasoittaa puolivälieräsarja 1—1:een. Nyt JYP karkasi 2—0-johtoon.

— Ilkeä maali tuli siihen alkuun, pompusta taas, mutta hyvin nousimme sieltä johtoasemaan. Ihan tarpeeksi loimme paikkoja, mutta sitten tuli yksi musta hetki kolmannessa erässä. Kaksi nopeaa maalia käänsivät peliä JYPille, ja he väänsivät voiton.

Ensimmäisten otteluiden perusteella SaiPa jää fyysisyydessä JYPin jalkoihin. Hurrikaanipaitojen telaketjuosastoa johtava Miika Lahti oli jälleen elementissään ja keräsi tehot 1+1.

— Niin, mistäs sitä yht´äkkiä saadaan? Tirkkonen vastasi kysymykseen fyysisyyden puutteesta.

No, kanadalaishyökkääjä Kevin Hendersonista esimerkiksi.

— Katsotaan. En osaa sanoa, onko hän pelikunnossa. Se nähdään alkuviikosta.

Maalivahti Jussi Markkasen tilanteesta Tirkkonen oli sitäkin vähäsanaisempi. Pelaako Markkanen enää tällä kaudella?

— En kommentoi sitä tilannetta yhtään.

Jani Niemistä ei voi kahden ensimmäisen ottelun takaiskumaaleista syyttää lukuun ottamatta lauantain ottelun neljättä osumaa, jonka Miika Lahti ampui laidasta sisään.

Nieminen ei ollut tilanteessa selvästikään valmistautunut torjumaan.

David McIntyren johtama SaiPan ykkösketju on kahden ottelun jälkeen vailla tehopisteitä. Teettekö kokoonpanomuutoksia tiistain kolmanteen otteluun?

— Emme ole sitä vielä tässä vaiheessa ehtineet miettiä. Pelin päättymisestä on aikaa vasta kymmenen minuuttia, Tirkkonen totesi.

Kalle Sipiläinen