Kaakkois-Suomen ELY-keskus laittaa St1:n ja Rantsilanmäki Oy:n uudet ympäristöluvat vielä tiukkaan syyniin

18.3.2016 13:56
Kuva: Kai Skyttä
Kaakkois-Suomen Ely saattaa valittaa Taavetin huoltoasemien ympäristöluvista. Arkistokuvassa St1:n Pitkä-Shell.
Kaakkois-Suomen Ely saattaa valittaa Taavetin huoltoasemien ympäristöluvista. Arkistokuvassa St1:n Pitkä-Shell.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ympäristöviranomaiset ovat suhtautuneet kielteisesti ympäristölupien myöntämiseen jakeluasemille pohjavesialueilla. ELY-keskus on ympäristölupa-asioissa lausunnon antaja, mutta sillä on myös valitusoikeus paikallishallinnon lupapäätöksistä.

Ympäristöpäällikkö Jaakko Vesivalo ei vielä ota mitään kantaa kysymykseen, aikooko ELY-keskus valittaa Luumäen ympäristönsuojelusihteerin St1:lle ja Kiinteistö Rantsilanmäki Oy:lle myöntämistä ympäristöluvista.

— Päätös on vastat tullut meille ja meidän pitää ensin tutustua siihen päätökseen, Vesivalo sanoo.

— Omassa lausunnossamme otimme esiin epäkohtia, joita näimme ympäristöluvan myöntämisessä. Luumäen ympäristönsuojelusihteeri pyysi luvan hakijoilta vastinetta lausuntoomme ja ne vastineet on nyt liitteineen toimitettu meille. Niiden perusteella teemme oman päätöksemme valitusasiasta, hän jatkaa.

Luumäen ympäristösuojelusihteerin Juha Tervosen mukaan ELY-keskuksen kantoja on kuunneltu lupakäsittelyn yhteydessä. Myös Kiinteistö Rantsilanmäki Oy:n toimitusjohtajan Jukka Rusasen mukaan ELY-keskuksen kanssa on neuvoteltu noin vuosi lupaehdoista.

— En siten tiedä, miten tarkkaan meidän mielipidettä on kuunneltu, kun myönteinen lupapäätös kerran tuli. Molemmissa lupapäätöksissä on kuitenkin menty sillä tavalla eteenpäin, että molemmat hakijat ovat paneutuneet lupaehtoihin ihan eri intensiteetillä, kuin aikaisemmin, Vesivalo sanoo.

Matti Saarela