Catz hivenen repaleisena Viro—Latvia-liigan kotiotteluihin, Hämäläisen kausi virallisesti ohi

18.3.2016 17:00
Kuva: MIKA STRANDÉN
Catz-kapteeni Elena Reshetko ja päävalmentaja Mika Haakana olivat tarkkana Viro—Latvia-liigan kotiottelussa Vega1/Liepajaa vastaan 10. tammikuuta.
Catz-kapteeni Elena Reshetko ja päävalmentaja Mika Haakana olivat tarkkana Viro—Latvia-liigan kotiottelussa Vega1/Liepajaa vastaan 10. tammikuuta.

Catz voi varmistaa Viro—Latvia-liigan runkosarjan kakkossijan kotisalissaan Lappeenrannan urheilutalolla. Koripallon hallitseva Suomen mestari emännöi lauantaina Tallinnan yliopistoa ja sunnuntaina 1182 Tallinnaa.

Kakkossijan myötä Catz pääsisi suoraan sarjan välieriin ja välttäisi niissä runkosarjavoittaja TTT Rigan. Siihen riittää, jos Catz voittaa lauantaina Tallinnan yliopiston ja häviää sunnuntaina 1182 Tallinnalle korkeintaan 16 pisteellä.

Toisaalta tuplavoitto ei olisi viikonlopulta yllätys, sillä vieraskentällä Catz riepotteli Tallinnan yliopistoa pistein 87—48 ja 1182 Tallinnaa 82—66.

— Sunnuntain vastus on tietysti huomattavasti kovempi. Heillä on viisikollinen Viron maajoukkuepelaajia, Catzin päävalmentaja Mika Haakana toteaa.

1182 Tallinnan avainpelaajia ovat takapelaaja Pirgit Püü sekä 186-senttiset Laina Mesila-Kaarmann ja Mailis Pokk, jotka ovat hyviä heittäjiä. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Pokk yllätti Catzin upottamalla kolme kolmeen pisteen heittoa.

1182 Tallinn on hiljattain saanut riveihinsä myös Tallinnassa opiskelevan Petra Noposen, joka on tällä kaudella pelannut 1. divisioonaa Vantaan Puhuttarissa.

Catzin lauantaista vastustajaa, Tallinnan yliopiston joukkuetta, vahvistaa yhdysvaltalainen Samantha MacKay, joka on pelannut Ranskan pääsarjassa.

MacKay on taitava heittäjä, jonka Catzin väki näki tositoimissa Riiassa muutama viikko sitten.

— Silloin hän oli keskenkuntoinen. Perjantaiaamuna katsoin heidän tiistain ottelunsa, jossa hän oli jo paljon terävämpi, Haakana kertoo.

Flunssa on pitänyt Catzin Ulriikka Nuolikosken ja Ida Myllyojan viime päivät vällyjen alla, mutta Myllyoja harjoitellee joukkueen mukana jo perjantaina.

Sen sijaan Meriem Eerikinharju on ollut koko viikon sivussa. Hän loukkasi lauantaina nilkkansa lyhyen ajan sisään toistamiseen.

— Pieni mahdollisuus on, että Meriem pelaa sunnuntaina. Laura Juhola pelaa lauantain ottelussa, mutta sunnuntaina hän ei todennäköisesti ole enää mukana, koska kakkosjoukkueen karsinnat jatkuvat.

Lisäksi Catz joutuu tulemaan viikonloppuna toimeen ilman pisterohmuaan Chandrea Jonesia, joka on jo syksyllä sovitulla reissulla kotimaassaan Yhdysvalloissa ja palaa Suomeen sunnuntaina.

Catzin pelintekijä Lotta Hämäläisen osalta kausi on virallisesti ohi. Hämäläinen sai asiasta tiedon lääkäriltään perjantaina.

Catzin oman kasvatin käsi murtui lokakuussa. Ranne leikattiin tammikuussa, mutta toipuminen venyi, sillä luutuminen ei edennyt aluksi odotetusti.

Nyt Hämäläisen käsi on kuitenkin parantunut niin, että hän voi aloittaa kevyen lajiharjoittelun. Pelaaminen on kuitenkin toistaiseksi kielletty vamman uusiutumisriskin vuoksi.

Anssi Silvennoinen