Anika Laamanen Lappeenrannasta kilpailee lauantaina Fitness Cover Girl -semifinaalissa: ”Voimakas ja naisellinen vartalo on ihanne”

18.3.2016 20:28
Kuva: FaceMaker
Fitness Cover Girl 2016 -tittelistä kilpailee myös Anika Laamanen Lappeenrannasta, kuvassa viides oikealta.
Fitness Cover Girl 2016 -tittelistä kilpailee myös Anika Laamanen Lappeenrannasta, kuvassa viides oikealta.
Fitness Cover Girl 2016 -kilpailun kaakkoissuomalaiset finalistit ovat Miia Turpeinen Myllykoskelta, Anika Laamanen Lappeenrannasta sekä Teija Kotikuusi Kouvolasta.
Hallitseva Fitness Cover Girl 2015 Emmi Ojala sekä kilpailun tuottaja Johanna Loiri mallitoimisto FaceMakerista.
Fitness Cover Girl 2016 -kilpailijoita.

Lappeenrantalainen opiskelija Anika Laamanen kisaa tänä lauantaina paikasta huhtikuun alkupuolella käytävään Fitness Cover Girl -finaaliin.

Laamasen ohella paikkaa 12:n finalistin joukkoon tavoittelee kaikkiaan parikymmentä fitnessalan edustustehtävistä kiinnostunutta nuorta naista eri puolilta Suomea. Semifinaali käydään lauantai-iltana Viking Xprs:llä.

Kiinnostus kilpailua kohtaan on ollut valtavaa. Kilpailun tuottaja Johanna Loiri kouvolalaisesta Mallitoimisto FaceMakerista kertoo, että viimeisen vuoden aikana kilpailuun on ilmoittautunut 300 nuorta naista. Semifinalistit on valittu osakilpailuista, joita on ollut vuoden aikana 15. Potentiaalisia kilpailijoita on etsitty myös muista FaceMakerin tuottamista kauneus- ja mallikilpailuista, joita järjestetään vuoden mittaan lukuisia.

—Kilpailu on erittäin hyvä ponnahduslauta fitnessalalle. Sen kautta saa jalan oven väliin ja tutustuu oikeisiin ihmisiin sekä saa uusia kontakteja, Loiri pohtii kilpailun suurta suosiota. Kilpailun voittaja saa vuodeksi töitä fitnessalan messuille, mainoskuvauksiin, edustustehtäviin sekä muotinäytöksiin. Hänet myös kuvataan fitnessalan lehden kanteen.

—Tämä ei ole puhdas fitnesskisa, eikä puhdas missikisa, vaan siltä väliltä. Tässä täytyy olla hyvä kroppa, mutta kovin lihaksikasta olemusta ei vaadita. Myös esiintymistaitoa on oltava.

—Voimakas ja naisellinen vartalo on tänä päivänä ihanne, Johanna Loiri sanoo.

Kun Fitness Cover Girl järjestettiin ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten, saapui kilpailuun sata hakemusta. Nyt määrä on kolminkertaistunut, ja hakemuksia tulee nuorilta naisilta Rovaniemeltä Helsinkiin. Johanna Loiri ei ylläty, jos ensi vuonna mukaan mielivien määrä on vielä suurempi.

Fitness kiinnostaa nuoria naisia, ja kilpailu, jossa palkintona on koko vuoden ajaksi ihan oikeita töitä fitnessin parissa, kiinnostaa heitä vielä enemmän.

Ensimmäisen kilpailun voittaja Marika Hongisto on myös menestynyt tankotanssiammattilainen ja SM-tason Bikini Fitness -kilpailija . Hän on tehnyt voittonsa jälkeen promo- ja edustustehtäviä sekä juontanut erilaisia kilpailuja.

Vuoden 2014 Fitness Cover Girl Sirja Pasanen on matkailualan opiskelija sekä hallitseva Itämeren Kaunein 2016. Kohta Pasanen lähtee Budapestin juontamaan MTV3:lle tuotettavaa ohjelmaa.

Hallitseva Fitness Cover Girl Emmi Ojala on koulutukseltaan sairaanhoitaja. Hän aikoo nousta lavalle huhtikuussa paitsi kruunaamaan seuraajansa, myös esiintymään tanssi- ja shownumerossa.

Kun finalistit on valittu, suuntaavat Fitness Cover Girl -kokelaat Amin Asikaisen oppiin. Ammattiurheilija kertoo fitnesskisaajille vinkkejä treeneihin sekä henkisen valmennuksen tärkeydestä. Finaalikilpailun vuoro on 9. huhtikuuta.

Marjo Latvanen