Maailman suurin kynttiläillallinen lauantai-iltana

17.3.2016 21:38
Kuva: Seppo Rautiovaara
Earth Hour -tapahtuman aikana kaikkia kehotetaan sammuttamaan valot ja nauttimaan yhdessä kynttiläillallisesta.
Earth Hour -tapahtuman aikana kaikkia kehotetaan sammuttamaan valot ja nauttimaan yhdessä kynttiläillallisesta.

WWF:n järjestämää Earth Houria, maailman suurinta ilmastotapahtumaa, vietetään lauantaina 19. maaliskuuta. Tempauksessa kehotetaan kaikkia sammuttamaan valot kello 20.30—21.30 ja antamaan näin valomerkki ilmaston puolesta.

Earth Hour järjestetään kymmenettä kertaa. Tällä kertaa Suomessa kiinnitetään huomiota ruoan ilmastovaikutuksiin ja Earth Hour kutsuu kaikki maailman suurimmalle kynttiläillalliselle.

Ruoka muodostaa noin viidesosan yksityisen kulutuksen ilmastovaikutuksista — saman verran kuin liikenne. Tulevaisuudessa ruoan suhteellinen osuus kulutuksen ilmastovaikutuksista todennäköisesti kasvaa entisestään.

— Esimerkiksi liikenne ja energiantuotanto kehittyvät jatkuvasti ilmastoystävällisemmiksi, mutta ruoantuotannossa vastaavat teknologiset ratkaisut eivät ole mahdollisia. Ilmaston kannalta tehokkainta on muuttaa ruokailutottumuksiamme, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

WWF:n ja Radio Helsingin Earth Hour -radiolähetystä voi lauantaina kello 20—23 seurata missä päin maailmaa tahansa osoitteessa www.radiohelsinki.fi/kuuntele. Artisteina Mira Luoti ja Nopsajalka.

Tiina Katajisto