Lemi korjaa tänä vuonna Kuukanniemen putkia

17.3.2016 6:04
Kuva: mIKA sTRANDÉN
Helmikuussa paineviemärin korjaustöissä sattunut vahinko katkaisi vedenjakelun Kuukanniemen alueelta. Kuvassa Taisto Lensu ja  Esa Vuorinen noutivat vettä Kuukanniemen koulun tontille tuodusta säiliöstä.
Helmikuussa paineviemärin korjaustöissä sattunut vahinko katkaisi vedenjakelun Kuukanniemen alueelta. Kuvassa Taisto Lensu ja Esa Vuorinen noutivat vettä Kuukanniemen koulun tontille tuodusta säiliöstä.

Lemin kunta käyttää vesihuoltoverkon kunnostamiseen 50 000—100 000 euroa vuodessa. Kunnaninsinööri Markku Immosen mukaan investointien määrä riippuu siitä, mitä tehdään tai joudutaan tekemään. Vesi- ja viemäriverkostoa Lemillä on yhteensä noin 30 kilometriä. Tarkkaa laskelmaa ei verkoston pituudesta ole.

— Meillä on pitkä siirtolinja kirkonkylältä tasausaltaalle ja myös pitkä siirtolinja Kuukanniemestä tasausaltaalle. Siirtolinjat kasvattavat verkoston pituutta huomattavasti, Immonen laskee.

Lemin Kuukanniemessä kylän runkovesijohto rikkoutui viemärin korjaustöiden yhteydessä helmikuussa. Vaurio katkaisi kylän vedenjakelun useaksi vuorokaudeksi ja putken rikkoutumisen takia vesijohtoverkostoon pääsi myös pieniä määriä jätevettä.

— Tänä vuonna korjaamme tuon Kuukanniemen paineviemärin korjausinvestointina, Immonen kertoo.

— Viettoviemäreitä on tarkoitus korjata myös vuotovesitutkimuksen perusteella tapahtuvassa järjestyksessä. Niitä on nyt korjattu kahtena edellisenä kesänä yhteensä noin kilometrin matkalta, hän jatkaa.

Lemin vesijohtoverkkoon runkolinjojen sulkuventtiilejä uusitaan ainakin Kuukanniemen alueella.

— Kuukanniemen putkirikko opetti meille, että sulkuventtiilien pitää olla kunnossa, Immonen sanoo.

Matti Saarela