Virtaset kuumenivat, kun SaiPa lanasi Löfmanin

16.3.2016 14:20
Kuva: Mika Strandén
Anssi Löfman (keskellä) ja Jani Tuppurainen riehuivat edellisessä pudotuspelisarjassa Jussi Markkasen maalilla. JYPin kaksikko on edelleen vieraiden tehokkain akseli.
Anssi Löfman (keskellä) ja Jani Tuppurainen riehuivat edellisessä pudotuspelisarjassa Jussi Markkasen maalilla. JYPin kaksikko on edelleen vieraiden tehokkain akseli.

Anssi Löfmanilla on vielä hyvin muistissa toissa kevään puolivälierät SaiPan kanssa ja varsinkin se, kun SaiPan Markku Flinck lanasi hänet seinään.

Löfman oli juuri sille kaudelle siirtynyt Lappeenrannasta Jyväskylään.

— Täysin tarkoituksen hakuinen taklaus meidän parasta pelaajaa kohti. En voi ymmärtää. Minun on hirveän vaikea tämän jälkeen kontrolloida pelaajiani. He pelaavat tunteen kanssa tätä touhua. Tuollainen hyppy siihen perään ja ukko pois pelistä. Kiihkeää tulee varmaan olemaan jatkossakin, JYPin kuumennut valmentaja Marko Virtanen kommentoi silloin Etelä-Saimaassa.

Kovanyrkki Jonne Virtanen lupasi Ilta-Sanomissa uhrata kostoksi SaiPan tähdet. Ei uhrannut, kohu laantui, ja Löfmankin palasi kaukaloon.

Anssi Löfman muistaa hyvin vierailut Hurrikaanipaidassa Kisapuistossa, josta SaiPan kasvatti oli juuri lähtenyt. Otteluparin muistelu naurattaa.

Nyt on uusi taisto edessä.

— Paljon on pelattu vastakkain ja tiedetään, mitä on vastassa, Löfman mietti SaiPan kohtaamista.

— Luistelussa on molempien vahvuus.

Hän odottaa kaksikolle tyypillisiä ”maalin pelejä” eli tasaista vääntöä. JYPin vahvuuksiksi hän laskee sen, että pitkään yhdessä ollut joukkue on tiivis ja jokainen tietää, mitä kaverit kentällä tekevät.

SaiPasta Löfman nostaa erityisesti esiin laadukkaan hyökkäyspelin. Sen lisäksi isossa roolissa ovat molemmilla ylivoima ja alivoima.

— Tekeminen on ollut tasaista, toivottavasti se jatkuu pleijareissa samalla tavalla. Kentällisenä on saatu hyvin kokonaisuus toimimaan, Löfman kuvasi omaa kauttaan.

Vesa Salminen