Kari Metsäkallio palaa yhtiön osakkaana rakennusbisnekseen

16.3.2016 6:30
Kuva: Mika Strandén
Jorma Tamminen (keskellä) kysyi ja Kari Metsäkallio (oik.) suostui. Tapani Pöyry (vas.) nyökkäilee tyytyväisenä.
Jorma Tamminen (keskellä) kysyi ja Kari Metsäkallio (oik.) suostui. Tapani Pöyry (vas.) nyökkäilee tyytyväisenä.

Eteläkarjalaisille takavuosilta tuttu mies Kari Metsäkallio palaa rakennusbisnekseen. Metsäkallio on kutsuttu uuden rakennusyhtiön, SSR Kaakkois-Suomi Oy:n osakkaaksi ja toimitusjohtajaksi.

Ensimmäiset rakentamiskohteet on jo hankittu Lappeenrannassa Rapasaaressa ja VPK:n tontilla Kauppakadulla. Metsäkallio muistetaan suoraviivaisena miehenä, joka laittoi asiat rullaamaan miettimättä aina tyylipisteitä.

Jo kertaalleen eläkkeelle jääneen Metsäkallion houkutteli takaisin bisnekseen toinen eläkeläinen, lahtelainen rakennusneuvos Jorma Tamminen. Tamminen oli toimitusjohtajana rakennusyhtiö Oka Oy:ssä, jonka aluejohtaja Metsäkallio oli Lappeenrannassa toistakymmentä vuotta.

Molemmat jäivät eläkkeelle 2010, mutta veri veti heidät takaisin kiinteistöjä jalostamaan. Tamminen palasi kehiin 2014 ostamalla osakkuuden Salpausselän Rakentajat Oy:stä yhdessä Tapani Pöyryn ja Kari Kankaan kanssa.

Yhtiön ympärille perustettiin rakennusliikekonserni SSR Group, joka on perustanut vajaan vuoden aikana useita alueellisia rakennusyhtiöitä ympäri maata. SSR Kaakkois-Suomi on niistä yksi. Konsernin liikevaihdoksi on tälle vuodelle budjetoitu 140 miljoonaa euroa.

Metsäkallio kertoo olevansa innoissaan paluusta bisneksen tekoon. Lisäkannustimena on osakkuus yhtiössä, mutta muutenkin palo tarttua Tammisen tarjoukseen oli kova.

— Emme aio olla pelkästään rakentajayhtiö vaan haluamme antaa panoksemme myös kaavoitukseen ja muuhun kiinteistöjalostukseen.

Heikki Sopanen