Chad Rau on liigan ykköstykki — "Oli todella tiukkaa, kumpi voittaa tämän palkinnon"

16.3.2016 19:01

SaiPan Chad Rau pokkasi parhaan maalintekijän Aarne Honkavaara -palkinnon jääkiekkoliigan Playoffs Showssa keskiviikkona Helsingissä.

Rau kävi runkosarjan viimeisillä kierroksilla maalipörssin voitosta kovaa kilpailua HIFK:n Tomas Zaborskyn kanssa, mutta slovakki jäi lopulta maalin päähän.

— Hänellä oli hieno kausi, ja varsinkin lopussa joka kerta kun tarkastin, niin hän oli tehnyt maaleja. Oli todella tiukkaa, kumpi voittaa tämän palkinnon, Rau kertoi Nelosen haastattelussa.

28 maalia viimeistellyt Rau on ensimmäinen yhdysvaltalaispelaaja, joka sai tykkipystin. Maalimäärä on myös hänen henkilökohtainen ennätyksensä ammattilaissarjoissa.

Rau muisti kehua jälleen joukkuetovereitaan. Hänen kanssaan samassa ketjussa pelasivat liigan pistepörssin kakkonen David McIntyre ja Tommi Jokinen. Runkosarjan parhaan pelaajan äänestyksessä McIntyre sijoittui Kristian Kuuselan ja Sebastian Ahon jälkeen kolmanneksi.

— He tekivät hienoa työtä koko ajan. Minun piti vain hankkiutua pelattavaksi, niin he toimittivat minulle kiekon, Rau totesi ketjukavereistaan.

Myös nolla jäähyminuuttia kiinnosti haastattelija Jani Alkiota. Rau on pelannut SaiPassa puolentoista kauden aikana 86 runkosarjan ottelua, eikä ole istunut niiden aikana rangaistusaitiossa kertaakaan.

— Olen saanut vastata siihen kysymykseen aika usein viime aikoina. Yritän vain pelata niin, että pidän huolta mailastani. Viime vuoden pudotuspeleissä sain jäähyn, joten on todistettu, että minäkin voin saada rangaistuksia, Rau sanoi.

Juttua muokattu 20.12: vaihdettu kuva ja muutettu otsikkoa.

Kalle Sipiläinen