Tie liigaan käy A-nuorista tai Mestiksestä — ”Molemmat reitit ovat mahdollisia, jos vain haluaa tehdä töitä ja laittaa itsensä likoon”

15.3.2016 7:20
Kuva: Kai Skyttä
Tuomo Ropo valmentaa SaiPan A-nuoria toista kautta. Ensi kaudeksi hän siirtyy liigajoukkueen valmennusryhmään.
Tuomo Ropo valmentaa SaiPan A-nuoria toista kautta. Ensi kaudeksi hän siirtyy liigajoukkueen valmennusryhmään.

SaiPan A-nuorista Ville Vainikainen, Janne Kettunen ja William Mäkinen ovat olleet tällä kaudella liigajoukkueen mukana.

Vahvimmin jalkansa oven väliin heistä on saanut Vainikainen. Kuopiolaislähtöinen laitahyökkääjä on vakiinnuttanut paikkaansa SaiPan alemmissa duunariketjuissa.

A-nuorten avainhyökkääjistä Joona Jääskeläinen hakee puolestaan tuntumaan miesten peleistä Mestiksessä. Jääskeläinen siirtyi kesken kauden Kokkolan Hermekseen.

Myös pisteykkönen Adam Zboril kävi pelaamassa muutaman Mestis-pelin, mutta tällä hetkellä Zboril sovittaa pitkää yhdeksän ottelun pelikieltoa.

— Vainikainen, Kettunen ja Mäkinen ovat osoittaneet, että on ihan mahdollista hypätä täältä suoraan liigaankin. Molemmat reitit ovat mahdollisia, jos vain haluaa tehdä töitä ja laittaa itsensä likoon, sanoo SaiPan A-nuorten päävalmentaja Tuomo Ropo.

— Vähän vanhemmista pelaajista esimerkiksi puolustaja Kalle Maalahti kävi vähän pidemmän polun ja pelasi Mestiksessä. Jääskeläinen on nyt valmistelemassa omaa polkuaan sitä kautta.

SaiPan A-nuorten osalta runkosarja on paketissa ja pudotuspelit alkavat tänään tiistaina kotiottelulla. Villin kortin kierroksen vastustaja on viime keväältä tuttu HIFK.

— Viime vuonna pystyimme voittamaan heidät pudotuspeleissä, joten miksei tänäkin vuonna. Tasaisia vääntöjä olemme pelanneet HIFK:ta vastaan, mitä nyt yksi peli hävittiin vähän reilummin numeroin, kertaa SaiPan A-nuorten kapteeni Henry Maarnela.

Runkosarjassa SaiPan otteet heilahtelivat. Parhaimmillaan joukkue pystyi hyviin esityksiin, mutta myös rikkonaisempia jaksoja mahtui mukaan, mihin osaltaan vaikuttivat puolustajien loukkaantumiset.

— Jääskeläinen jatkaa Kokkolassa, koska Hermes meni pudotuspeleihin. Adam ei pelaa vielä HIFK-sarjassa, mutta muuten on saatu jo rivit kasaan, kertoo Ropo.

Rovolle alkavat pudotuspelit ovat ainakin toistaiseksi viimeiset SaiPan A-nuorten päävalmentajana. Kauden jälkeen hän siirtyy Ari Santasen johtamaan Liiga-SaiPan uuteen valmennusryhmään. A-nuorista ryhmään liittyy myös toinen valmentaja Jouko Viljakainen.

Kalle Sipiläinen