Skinnarilan salakapakassa oli kyse opiskelijabileistä, ei jatkuvasta ravintolatoiminnasta

15.3.2016 19:30
Kuva: Katja Juurikko
Kun alkoholi on liian kallista anniskeluravintolassa, juomat hankitaan itse ja etsitään luvaton juhlapaikka, Maran toimitusjohtaja Timo Lappi toteaa.
Kun alkoholi on liian kallista anniskeluravintolassa, juomat hankitaan itse ja etsitään luvaton juhlapaikka, Maran toimitusjohtaja Timo Lappi toteaa.

Lappeenrannan Skinnarilan salakapakkaepäilyssä oli kyse opiskelijoiden ainejärjestön vuosijuhlien jatkoista.

Perjantain ravintolailta ei ollut ylioppilaskunnan toimintaa, Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Ville-Matti Rissanen sanoo..Skinnarilan ravintolatilat omistava Bechel Demirel yllättyi salakapakkaepäilystä.

— Kyse oli yksityistilaisuudesta, jota varten olin vuokrannut tilan opiskelijoille. Olin vuokrannut tilan opiskelijoille kerran aiemminkin.

Hän kuuli poliisin iskusta ja epäillystä laittomasta alkoholimyynnistä Etelä-Saimaalta.

Vaikka Skinnarilassa oli kyse vain yksittäisestä tapahtumasta, luvaton anniskelu on polttava ongelma hotelli- ja ravintola-alalla. Matkailu- ja ravintolapalveluyhdistyksen (Mara) toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo alkoholilain porsaanreiän kaatavan alalta laillisesti toimivia yrityksiä, erityisesti perhejuhliin erikoistuneita ravintoloita.

— Nykylain mukaan alkoholitarkastajat voivat tehdä tarkastuksia vain anniskeluluvan omaavissa yrityksissä. Ilman lupaa anniskelevien tarkastaminen on jätetty poliisille, jonka tehtävälistalla se ei ole korkeimmalla.

Lapin mukaan häiden ja syntymäpäivien järjestäjien ensimmäinen kysymys ravintolalle on, saako tuoda omat juomat. Kun vastaus on ei, kysyjä löytää jonkin toisen paikan.

— Juhlajuomat ovat yli 90-prosenttisesti kyse Viron-tuontia, jolloin valtio menettää alkoholiveron, Lappi muistuttaa.

Lue aiheesta lisää keskiviikon painetusta lehdestä ja Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Kaija Lankia