Hiihtokausi ja munkinpaisto jatkuvat Ukonlinnassa

15.3.2016 9:01
Kuva: Anne Vihavainen
Kun Hanne Löppönen rupeaa leipomaan munkkeja Ukonlinnan hostellin kahvioon, syntyy niitä kerralla yli 40 kappaletta.
Kun Hanne Löppönen rupeaa leipomaan munkkeja Ukonlinnan hostellin kahvioon, syntyy niitä kerralla yli 40 kappaletta.

Ukonlinnan retkeilymajalla Imatran Ukonniemessä piipahtelee hiihtäjiä tasaiseen tahtiin keleistä riippumatta.

Satunnaiset sivakoijat tyytyvät hiihtotauollaan mehuun ja munkkiin, oikeat hiihtoniilot kurvaavat ensimmäisenä hiihtovihkon luo ja kirjaavat taivalletut kilometrit ylös tarkkaan. Vasta sen jälkeen on mehun ja munkin vuoro.

Munkit leipoo hostellinhoitaja Hanne Löppönen. Nyt leipominen ja paistaminen sujuu jo rutiinilla. Toista oli vuosi takaperin, tuolloin Löppönen oli ensimmäistä kertaa munkkitaikinakulhon edessä.

— Ennen tänne tuloa en ollut koskaan paistanut munkkeja. Ajattelin, että mitähän siitäkin tulee. Nyt munkinpaisto hoituu tuosta vaan. Asiakkaat ovat kehuneet, että hyviä ovat, Löppönen kertoo.

Lue lisää päivän lehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Anne Vihavainen