Asiantuntija: Some-pelisäännöt selviksi jokaisessa työpaikassa

15.3.2016 6:45 | Päivitetty: 15.3.2016 12:21
Kuva: Kimmo Seppälä
Sosiaalisen median asiantuntija Harto Pönkä suosittelee työyhteisöille some-pelisääntöjen tekemistä.
Sosiaalisen median asiantuntija Harto Pönkä suosittelee työyhteisöille some-pelisääntöjen tekemistä.

Sosiaalisen median asiantuntija Harto Pönkä pitää tärkeänä sitä, että jokaisessa muutamaa henkilöä suuremmassa työyhteisössä olisi etiketti sosiaalisessa mediassa toimimiseen.

— Työntekijöiden tulee tuntea roolinsa ja tietää, milloin toimii sosiaalisessa mediassa yksityishenkilönä, milloin työntekijänä ja milloin some-kanavan ylläpitäjänä, Pönkä sanoo.

Salassa pidettävät asiat ovat salaisuuksia somessakin, hän muistuttaa.

— Työpaikkaan liittyvistä asioista ei pidä valittaa somessa. Laissa on lojaalisuusperiaate, joka velvoittaa työntekijää vapaa-ajallakin. Kannattaa miettiä, onko valittaminen edes järkevää.

Pönkä kannustaa harkitsemaan tarkkaan, mitä tietoa itsestään haluaa jakaa. Facebook-seinä ei ole yksityinen alusta, jossa julkaisu näkyy vain kaverilistan jäsenille. Kuka tahansa voi ottaa siitä kuvakaappauksen ja levittää sitä.

Jos tekee virheen sosiaalisessa mediassa, kannattaa korjata asia heti.

— Muokkaa julkaisua, älä vain poista sitä. Joku on jo saattanut ottaa siitä kuvakaappauksen. Muokkauksen yhteydessä on tärkeää selittää syy muokkaukseen niin, että alkuperäisen julkaisun lukeneet ymmärtävät sen, Pönkä neuvoo.

Sosiaalisessa mediassa toimiminen puhuttaa nyt vastaanottokeskuksissa. Suomen punaisen ristin Kaakkois-Suomen piiri linjasi, että turvapaikanhakijat ja vastaanottokeskuksen työntekijät eivät saa olla sosiaalisessa mediassa kavereita keskenään.

Lue lisää päivän lehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Jenni Hirvinen