Valtion oikeustaloveivaus Lappeenrannan Rakuunamäellä tuli kalliiksi veronmaksajille

14.3.2016 6:39
Kuva: Mika Strandén
Valtio remontoi miljoonilla euroilla käräjäoikeudelle tilat Rakuunamäellä ja myi sitten rakennuksen omakotitalon hinnalla.
Valtio remontoi miljoonilla euroilla käräjäoikeudelle tilat Rakuunamäellä ja myi sitten rakennuksen omakotitalon hinnalla.

Valtion takavuosien veivaus Lappeenrannan Rakuunamäen oikeustalon kanssa tuli kalliiksi veronmaksajille.

1990-luvulla valtio remontoi entisen kasarmin viimeisen päälle käräjäoikeuden tiloiksi 15,5 miljoonalla markalla, nykyrahassa 3,5 miljoonalla eurolla.

Käräjäoikeus muutti taloon 1996 ja oli siellä vuoteen 2008 asti, jolloin sisäilmaongelmat ajoivat sen evakkoon entiseen Teletaloon.

Oikeuden piti palata Rakuunamäelle talon kunnostuksen myötä, mutta työntekijät kieltäytyivät palaamasta oikeustaloon edes sisäilmaremontin jälkeen.

2012 Senaattikiinteistöt myi vuosia tyhjillään olleen talon 350 000 eurolla eli omakotitalon hinnalla yksityiselle kiinteistösijoittajalle, joka remontoi talon täydellisesti.

Talo on ollut täynnä vuokralaisia keväästä 2013 lähtien, eikä sisäilmaongelmista ole ollut enää tietoakaan.

Käräjäoikeuden evakkotaipaleelle sen sijaan ei ole tullut loppua. Kesällä oikeus lähtee väistötilojen väistötiloihin Skinnarilaan ainakin vuoteen 2019 saakka, sillä Teletalossakin on sisäilmaongelma.

Uuden oikeustalon rakentamisesta ei ole vieläkään lopullista päätöstä.Valtion Senaattikiinteistöt-yhtiökin myöntää, että oikeustaloseikkailu tuotti tappiota veronmaksajille.

Lue aiheesta lisää maanantain paperilehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Outi Salovaara