Työntekijä sai vakavia vammoja Lappeenrannassa — kuljetusliikkeen toimitusjohtajalle tuomio työturvallisuusrikoksesta

14.3.2016 13:14 | Päivitetty: 14.3.2016 13:43

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut kuljetusliikeen toimitusjohtajan 50 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta. Käsiteltävänä ollut tapaus sattui Lappeenrannassa sijaitsevalla tehdasalueella vuoden 2014 helmikuussa. Myös kaksi työnjohtajaa tuomittiin 30 päiväsakkoon ja yritys 5 000 euron yhteisösakkorangaistukseen.

Työntekijä oli puhdistamassa lapiolla seulonta-aseman taittotelaa hihnan pyöriessä Lappeenrannassa sijaitsevalla tehdasalueella. Lapio tarttui telan ja hihnan muodostamaan suojaamattomaan nieluun ja veti työntekijän vasemman käden telan ja hihnan väliin lähes olkapäätä myöten. Työntekijä sai tapaturmassa vakavia vammoja.

Käräjäoikeus katsoi, että yrityksen toimitusjohtaja ei ollut huolehtinut vaarojen selvittämisestä ja arvioinnin tekemisestä seulonta-asemalla. Seulonta-asemalla ei myöskään ollut asianmukaisia suojia estämässä työtapaturmia. Käräjäoikeuden mukaan työasemalla ei ollut ohjeistusta turvalliseen työtapaan, eikä työnjohto ollut varmistanut, että työntekijät ovat ymmärtäneet ohjeistetun turvallisen työtavan ennen työn aloittamista.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa viime viikon torstaina.

Juhana Nyman