Tihutöitä Finnkinon vessassa ja eksyneitä alakerroksissa — Ison-Kristiinan käytäville halutaan lisää opasteita

14.3.2016 8:01
Kuva: Inka Nordlund
Ison-Kristiinan kolmannessa kerroksessa oleva WC-kyltti opastaa Finnkino Strandin suuntaan. Teatteripäällikön mielestä tarvitaan lisäkyltti, joka osoittaa suuntaan, jossa yleinen WC sijaitsee.
Ison-Kristiinan kolmannessa kerroksessa oleva WC-kyltti opastaa Finnkino Strandin suuntaan. Teatteripäällikön mielestä tarvitaan lisäkyltti, joka osoittaa suuntaan, jossa yleinen WC sijaitsee.
Finnkino Strandin henkilökunta on tehnyt lisäopasteen itse.
The Body Shopin yrittäjän Tiina Valkeapään mielestä opasteiden täydennys ei ole ollut riittävää.
—Kyltit on ehkä haluttu häivyttää ja tehdä tyyliin sopiviksi. Mutta kyllähän asiakkaiden pitäisi nähdä ne.

Vessakyltit aiheuttavat ongelmia asiakkaille ja henkilökunnalle Isossa-Kristiinassa. Kauppakeskuksen johto myöntää, että opasteita tulee täydentää.

Myymälästä on tullut varsinainen infopiste, sanoo The Body Shopin yrittäjä Tiina Valkeapää.

— WC-kyltti tulee vastaan aiemmin käytävällä, mutta tästä kaarteesta se puuttuu.

Valkeapää ohjaa eksyneitä asiakkaita päivittäin. Myymälästä kysytään myös samassa kauppakeskuksessa olevia Yliopiston apteekkia ja Terveystaloa.

Kerrosta ylempänä asiakkaat menevät väärään vessaan. Finnkino Strandin teatteripäällikkö Malla Sevón on kyllästynyt elokuvateatterin vessassa ramppaavaan väkeen.

Sevónin mukaan sekaannukset johtuvat WC-kyltistä, joka ohjaa ravintolamaailmasta elokuvateatterin vessaan, eikä samassa kerroksessa oleviin yleisiin vessoihin.

— Ei ole kiva käskeä ihmisiä pois, kun heidät on tänne ohjattu.

Sevón kertoo, että pahimmillaan vessassa on käynyt kymmeniä ihmisiä parin tunnin aikana. WC-tiloissa myös on tehty ilkivaltaa ja sieltä on varastettu tavaraa.

— Vuokranmaksajina toivomme tietenkin, että asiat toimisivat.

Kauppakeskuksen omistavan Cityconin kaupallinen johtaja Ulla-Maija Kemppi sanoo, että rakennuksen kylttiongelma on pääosin korjattu. Hän myöntää, että ennen kuin kauppakeskus oli kokonaan valmis, hankaluuksia oli.

Finnkinon ongelmista Kemppi on kuullut.

— Kauppakeskuspäällikölle on annettu ohje, että elokuvateatterin ulkopuolelle tulee lisäkyltitystä.

Kauppakeskuspäällikkö Jukka Niemisen mukaan opasteita on tilattu. Niiden on määrä saapua kahdessa tai kolmessa viikossa.

Lue lisää päivän lehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Jenni Hirvinen