Poliisi tutkii salakapakkaa Sammonlahdessa, useita epäillään alkoholirikoksesta

14.3.2016 18:51
Kuva: Seppo Rautiovaara
Epäilty alkoholirikos tapahtui entisen ravintola Iltatähden tiloissa. Arkistokuva vuodelta 2008, jolloin Iltatähti oli vielä toiminnassa.
Epäilty alkoholirikos tapahtui entisen ravintola Iltatähden tiloissa. Arkistokuva vuodelta 2008, jolloin Iltatähti oli vielä toiminnassa.

Poliisi ratsasi epäillyn salakapakan Lappeenrannan Sammonlahdessa varhain lauantaiaamuna. Rikoskomisario Teemu Liikkanen vahvistaa, että useampaa henkilöä epäillään alkoholirikoksesta.

— On syytä epäillä, että tiloissa on välitetty alkoholia maksua vastaan. Jos siellä on tarjoiltu alkoholia ja otettu maksu, se on lainvastaista.

Liikkasen mukaan epäilty alkoholirikos on tapahtunut entisen ravintola Iltatähden tiloissa. Iltatähti lopetti toimintansa marraskuussa 2013.

Epäilty alkoholin myynti paljastui yleisövihjeen perusteella. Poliisipartio kävi paikan päällä aamuyöllä lauantaina 12. maaliskuuta ja takavarikoi alkoholijuomat.

— Myynti oli painottunut keskiolueen ja siideriin, mutta muutakin on ollut tarjolla. Rahasummiin en vielä ota kantaa, mutta aika vähäiseltä rahasummat näyttävät.

Liikkanen kertoo, että rikosnimike voi muuttua myös lieväksi alkoholirikokseksi. Esitutkinta on vielä alkuvaiheessa. Tilassa oli järjestetty jonkinlaiset juhlat. Tässä vaiheessa ei tiedetä esimerkiksi sitä, oliko meneillään yksityistilaisuus, vai tarjoiltiinko siellä myös ulkopuolisille.

Liikkasen mukaan epäiltyjä salakapakoita tulee Kaakkois-Suomessa poliisin tietoon erittäin harvoin.

Juho Maijala