Liikenneturva kouluttaa maanantaina Etelä-Karjalan nuorisotyöntekijöitä — joka kolmas liikenteessä loukkaantunut on nuori

13.3.2016 19:48

Etelä-Karjalan kunnissa nuoristotyötä tekevät kokoontuvat maanantaina Taipalsaasen kunnantalolla kuulemaan tietoa nuorista liikenteessä.

Tilaisuudessa osallistujia kouluttavat liikennepsykologi, tohtori Mika Hatakka ja Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tarja Korhonen. Komisario Jarmo Junna Kaakkois-Suomen poliisista puolestaan kertoo ajankohtaisia kuulumisia Etelä-Karjalan nuorten tilanteesta.

Hatakka kertoo miten voi vaikuttaa nuorten asenteisiin ja kuinka hyödyntää todellisia onnettomuustarinoita nuorten liikennekasvatuksessa. Tarja Korhonen puhuu nuorten päihteiden käytöstä liikenteessä sekä esittelee rattijuopumuksen vastaista kampanjaa.

Taipalsaaren koulutuksessa otetaan esille myös tarkkaamattomuus liikenteessä. Tarkkaamattomuutta voi aiheutua muun muassa matkapuhelimen tai kännykän käytöstä. Myös ajon aikana syöminen tai keskustelu kanssamatkustajien kanssa voi häiritä kuljettajan tarkkaivaisuutta.

Viimeisen kolmen vuoden aikana liikenteessä on kuollut keskimäärin 50 nuorta vuosittain. Kaikista tieliikenteessä menehtyneistä heitä on viidennes ja loukkaantuneista kolmannes. Tämän vuoksi on tärkeää panostaa nuorten turvallisen liikennekäyttäytymisen edistämiseen.

Marjo Latvanen