Kysely Lappeenrannassa: nuoret toivovat työllistymisen ja opiskeluvalintojen ohjausta

13.3.2016 21:22
Ohjaamo Lappeenranta selvitti kyselyllä nuorten toiveita ohjaamotoiminnasta, tulevaisuuden työstä ja harrastuksista.
Ohjaamo Lappeenranta selvitti kyselyllä nuorten toiveita ohjaamotoiminnasta, tulevaisuuden työstä ja harrastuksista.

Työnsaanti ja uravalinnat askarruttavat Lappeenrannan seudun nuoria, osoitti ohjaamo Lappeenrannan kysely. Harrastuksista suosituimmaksi nousi tanssi.

Kyselyssä tiedusteltiin, minkälaista ohjausta ja neuvontaa nuoret toivovat ohjaamoista. Kyselyyn vastasi 502 Lappeenrannan seudun nuorta.

Eniten nuoret toivoivat ohjausta työllistymiseen, ja melkein yhtä paljon opiskelu- ja uravalintojen ohjausta. Kolmanneksi eniten nuoret kokivat tarvitsevansa apua tulevaisuuden suunnittelussa

Tärkeimpänä urahaaveena nuorilla on vastausten mukaan mukava, hyvä ja kiinnostava työ. Hyväpalkkainen työ tuli kolmantena, toiseksi eniten annettiin en tiedä -vastauksia. Ammattialoista suosituimpia olivat terveydenhuoltoalan tehtävät ja sosiaalinen työ.

Ohjaamo Lappeenranta tarjoaa erilaisia maksuttomia työpajoja, ja nuorilta kysyttiin vielä kiinnostavia harrastuksia. Ykköseksi nousi tanssi, mutta lähes yhtä suosittuja olivat jooga, videopelit ja elokuvat.

Ohjaamo Lappeenranta toimii Monarilla. Ohjaamo Imatra on Koskiksessa. Kaikkiaan ohjaamoita on yli 30 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Leena Sallinen