Reserviläisliitto kerää tänään varoja sotaveteraaneille — kerääjiä liikkeellä Lappeenrannassa, Taipalsaarella ja Ruokolahdella

12.3.2016 11:46

Reserviläisjärjestöt keräävät tänään varoja sotaveteraaneille useilla kymmenillä paikkakunnilla eri puolilla Suomea. Etelä-Karjalassa keräyksiä järjestetään tänään Lappeenrannassa, Taipalsaarella ja Ruokolahdella sekä myöhemmin Luumäellä ja Parikkalassa.

Sotiemme veteraanit -keräyksellä tuetaan sotaveteraaneja, joita on elossa noin 22 000. Heidän keski-ikänsä on yli 91 vuotta. Keräysvaroilla autetaan pienituloisia veteraaneja esimerkiksi lääke- ja hoitokuluissa. Tukea suunnataan myös veteraanien kotiin tuotaviin palveluihin sekä matka- ja kuljetusapuun. Tuen piiriin kuuluvat myös veteraanien puolisot, lesket ja sotalesket.

Viime vuonna veteraanikeräyksen nettotuotto oli hieman vajaat kaksi miljoonaa euroa. Varusmiesten keräämä osuus oli 1,5 miljoonaa ja Reserviläisliiton sekä Suomen Reserviupseeriliiton oma keräystoiminta tuotti noin 90 000 euroa.

Tänään käynnistyy myös Reserviläisliiton valokuvakilpailu, jossa etsitään reserviläisten laajasta veteraanityöstä kertovia kuvia. Reserviläiset paitsi keräävät varoja veteraaneille ja tukevat paikallisten veteraaniyhteisöjen työtä ja toimintaa, myös auttavat yksittäisiä veteraaneja arkiaskareissa. Kilpailu päättyy perjantaina 8.4.2016.

Sotiemme Veteraanit 2016 -varainhankinta käynnistyi maaliskuussa ja jatkuu toukokuun loppuun. Syksyn keräykset käynnistyvät elokuussa, kun varusmiesten toinen saapumiserä astuu kesällä palvelukseen. Sotiemme Veteraanit -keräyksellä on valtakunnallisen varainhankinnan tunnus, jossa mukana ovat kaikki veteraanijärjestöt eli Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto sekä Kaatuneitten Omaisten Liitto.

 

Näissä paikoissa voit osallistua keräykseen Etelä-Karjalassa

Ruokolahden Reserviläiset keräävät varoja tänään lauantaina Rasilan S-marketin edustalla.

Taipalsaaren Reserviupseerikerho ja reserviläiset keräävät varoja tänään lauantaina Saimaanharjun taajamassa. Keräys suoritetaan lipaskeräyksenä kahden taajamassa sijaitsevan kaupan pihalla iltapäivällä.

Lappeenrannassa keräyksen suorittivat tänään lauantaina Reserviupseerikerho ja Etelä-Karjalan sotaveteraanipiiri. 

Parikkalan reserviläiset suorittavat keräyksen ensi viikolla S-marketin, Tokmannin sekä ABC:n ja Salen pihoilla.

Luumäellä on kaksi keräyspäivää, keskiviikkona 22. maaliskuuta ja torstaina 14. huhtikuuta. Luumäelle saadaan keräysapua Vekaranjärven varuskunnasta, josta tulee kerääjiksi 35 varusmiestä. Heitä avustaa kymmenkunta reserviläistä. Varusmiehet kiertävät keräämässä sotilaspuvuissa ja oppaat siviiliasuisia. He kiertävät Taavetin ja Jurvalan keskustoissa.

Marjo Latvanen