Keväinen sää jatkuu ensi viikolle asti — keskiviikkona odotettavissa jopa kuusi lämpöastetta!

12.3.2016 14:28
Kuva: Tuuli Parikka

Lauantaita on vietetty aurinkoisessa kevätsäässä Etelä-Karjalassa. Poutaista säätä on luvassa myös ensi viikolle, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Päivystävä meteorologi Juha Tuomala kertoo, että keskiviikon jälkeen voimistunut korkeapaine näyttäisi pysyvän paikoillaan tulevina päivinä.

— Sunnuntaiaamuna saattaa olla jonkin verran aamusumua, mutta päivästä on tulossa muuten suhteellisen aurinkoinen. Lämpötila on hieman nollan yläpuolella.

Maanantain vastaisena yönä Lappiin kertyy jonkin verran sadealueita, mutta pilvisyyttä ei pitäisi esiintyä Etelä-Karjalassa. Tuomalan mukaan viikko alkaa poutaisena ja lämpötila kohoaa maanantaina 3—4 asteen tienoille.

— Myös tiistaista on tulossa pääosin aurinkoinen päivä ja lämpötila pysyttelee samoissa lukemissa. Viikon lämpimin päivä on keskiviikko, jolloin on odotettavissa 6—7 lämpöastetta, Tuomala sanoo.

Torstaina sadealue saapuu maan pohjoisosaan, ja pilviä kertyy myös Etelä-Karjalaan. Lämpötila nousee päivällä kuitenkin neljän asteen lukemiin.

— Sen jälkeen lämpötila tippuu muutamalle pakkasasteelle. Perjantaina Etelä-Karjalassa kannattaa myös varautua lumi- ja räntäkuuroihin, Tuomala kertoo.

Kanerva Jalarvo