Traktorimarssi ei tuki valtateitä, Helsingin keskustan kylläkin

11.3.2016 7:46
Kuva: Kai Skyttä
Maatilat ovat talousvaikeuksissa.
Maatilat ovat talousvaikeuksissa.

Maanviljelijät järjestävät tänään Helsingissä traktorimarssin protestoidakseen tuottajahintojen laskua ja maataloustukien maksuongelmia vastaan. Traktoreita odotetaan paikalle viimeisimmän tietojen mukaan noin 500:aa traktoria. Kaakkois-Suomesta traktoreita lähtee kymmenkunta. Reitit on suunniteltu niin, että aamun muu liikenne häiriintyisi mahdollisimman vähän.

Varsinainen tapahtuma alkaa Helsingissä Senaatintorilla kello 11, mutta mielenilmaukseen osallistujat kokoontuvat jo aiemmin. Idästä päin tulijat kokoontuvat Sipoon Söderkullaan aamukahdeksaan mennessä. Moottoritiellä ei traktorilla saa ajaa, joten eri suunnista tulevat koneet ajetaan keskustaan pienempiä teitä pitkin.

Osallistujia matkustaa pääkaupunkiin myös bussikyydein. Kaakkois-Suomesta lähtee Helsinkiin noin 90 maanviljelijää.

Mielenilmauksessa ovat vieraana myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.).

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK järjestää tapahtuman, koska maatilojen tulot ovat tuottajahintojen pudotessa laskeneet ja maataloustukien maksut ovat myöhässä. Siksi monella maatilalla rahatilanne on hyvin vaikea.

Tapani Olkku