Tiilikainen puuttui maaseutuviraston johtamiseen

11.3.2016 12:49
Kuva: Liisa Hupli-Oinonen
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen tekee muutoksia Maaseutuviraston johtamiseen.
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen tekee muutoksia Maaseutuviraston johtamiseen.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) puuttuu maaseutuviraston johtamiseen.

Tiilikainen siirtää viraston vahvemmin ministeriön ohjaukseen. Muun muassa viljelijätukien maksatus siirtyy pois ylijohtaja Leena Tenholalta.

— Tukien haku, valvonta ja tietojärjestelmät on saatava toimimaan. Siksi maa- ja metsätalousministeriö ottaa Maaseutuviraston vahvemmin ohjaukseensa, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sanoo ministeriön lähettämässä tiedotteessa.

Tiilikaisen mukaan kotimaisen ruuan tuotannon turvaaminen on maa- ja metsätalousministeriön ja sen hallinnonalan tärkeimpiä tehtäviä.

— Tukien maksaminen ajallaan ja oikein on Maaseutuvirasto Mavin päätehtävä. Viljelijätukien maksuissa on ollut ongelmia, Tiilikainen muistuttaa.

Maaseutuvirastoon tulee uusi hankejohtaja vastaamaan tukijärjestelmistä ja -prosesseista. Hankejohtaja raportoi suoraan ministeriölle. Myös Maaseutuviraston viestintä siirtyy jatkossa tukevammin ministeriön otteeseen.

Leena Tenhola jatkaa ylijohtajana Maaseutuvirastossa tämän vuoden loppuun saakka.

Maa- ja metsätalousministeriö teettää jatkossa selvityksen Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ja Maaseutuviraston yhdistämisestä elokuun loppuun mennessä.

Harri Manskinen