Venäläis-bulgarialainen kolmikko kärähti salakuljetuksesta Nuijamaalla — selkäkipuinen bulgarialainen ei ilmestynyt käräjäoikeuteen

10.3.2016 15:43

Syyttäjä vaatii Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa kahdelle venäläiselle naiselle sekä Vantaalla asuvalle bulgarialaiselle miehelle kymmenen kuukauden ehdollista vankeustuomiota tupakan salakuljetukseen liittyvästä törkeästä veropetoksesta.

Tullin esitutkinta paljasti, että naiset salakuljettivat heinäkuun 2015 ja tammikuun 2016 välisenä aikan Nuijamaan tullin kautta 1 200 kartonkia eli 240 000 kappaletta venäläisiä L&M-savukkeita.

Vältettyjen verojen määrä on yli 66 000 euroa.

1980-luvun alussa syntyneet naiset luovuttivat tupakat 1968 syntyneelle, Suomessa asuneelle bulgarialaiselle. Tutkinta ei paljastanut, mihin tupakat miehen käsistä päätyivät.

Naiset tunnustivat syyllistyneensä salakuljetukseen ja kertoivat tuoneensa tupakat bulgarialaiselle. Bulgarialainen sen sijaan kiistää koskaan edes nähneensä venäläisnaisia.

Jutun pääkäsittelyn piti olla tämän viikon tiistaina, mutta bulgarialainen ei ilmestynyt paikalle selkäkipuun vedoten. Pääkäsittely on siirretty maaliskuun viimeiselle päivälle.

Outi Salovaara