Huippusuunnittelija ja tähtiballerina Mokoman uuden musiikkivideon takana – katso tulos täältä

10.3.2016 9:04

Lappeenrantalainen metalliyhtye Mokoma julkaisi keskiviikkona uuden musiikkivideonsa Mutta minulta puuttuisi rakkaus.

Videon on ohjannut ja kuvannut vaatesuunnittelijana tunnetuksi tullut Paola Suhonen. Videolla pääosassa tanssii Suomen kuuluisin ballerina Minna Tervamäki. Se on kuvattu Nikkilän hylätyssä mielisairaalassa Sipoossa.

Suhonen ja Tervamäki olivat etsineet yhteiseen taideprojektiinsa täydellistä musiikkia, kun he lopulta kohtasivat Mokoman.

— Mokoman Mutta minulta puuttuisi rakkaus -sinkku loksahti täydellisesti harmoniaan videon kanssa ja tiesimme että täydellinen pari on löytynyt. Kontrasti herkän ballerinan ja raskaan hevin välillä luo videoon upeaa tunnelmaa, Paola Suhonen sanoo tiedotteessa.

Video on kuvattu 16mm filmille, mistä syntyy kuvan rosoisuus ja rakeisuus.

Mokoman kitaristi Tuomo Saikkonen kertoo, että videota kappaleeseen oli pohdittu jo pitkään.

— Olimme jo vuoden ajan tuloksetta pyöritelleet videoideoita kyseiseen kappaleeseen. Homma meinasi jo unohtua, kun sattuma toi yllättäen eteemme Paolan upean videoteoksen. Olimme ilmeisesti pyöritelleet tahoillamme samoja teemoja, sillä tuntui aivan siltä kuin teoksemme olisivat luodut toisilleen, Saikkonen kertoo.

Mokoman Mutta minulta puuttuisi rakkaus on singlelohkaisu juuri kultaa myyneeltä Elävien kirjoihin-albumilta. Yhtye on ehdolla tämän viikon perjantaina järjestettävässä Emma Gaalassa kolmessa eri kategoriassa.

Juhana Nyman