Verkkokysely: Parkkeeraaminen on järjestetty Lappeenrannassa huonosti – vai onko vika pysäköijissä?

9.3.2016 9:03
Kuva: Mika Strandén

Parkkeeraaminen on Lappeenrannassa järjestetty huonosti. Tätä mieltä on lähes neljä viidestä lukijasta Etelä-Saimaan tekemän verkkokyselyn mukaan.

Etelä-Saimaa kysyi verkkosivuillaan, miten parkkeerausasiat Lappeenrannassa on järjestetty. Noin 78 prosenttia kyselyyn vastanneista piti parkkeerauksen järjestämistä huonona. Noin 13 prosentin mielestä parkkeerausasiat on kaupungissa järjestetty ihan hyvin, seitsemän prosenttia pitää parkkeerausmahdollisuuksia erinomaisina. Vajaa kaksi prosenttia vastaajista ei osannut kertoa kantaansa.

Verkkokeskustelussa mielipiteiden kirjo on sen sijaan laajempi kuin mitä äänestystulos antaisi ymmärtää. Osa näkee ongelmana pysäköijät.

— Lappeenrannassa on pysäköintiasiat aivan hyvin. Ainoa ongelma ovat autoilijat, jotka eivät joko osaa tai viitsi pysäköidä sääntöjen mukaisesti, eräs nettikeskustelija sanoo.

— Pysäköintipaikkojen osalta tilanne Lappeenrannassa on kohtalaisen hyvä. Pysäköintikulttuurissa sen sijaan on paljon parannettavaa.

Osa päätyy jopa kiittelemään pysäköintimahdollisuuksia.

— Ihan sujuvasti tässä kaupungissa onnistuu lyhytaikaispysäköinti poislukien muutama Eksoten toimipiste, joissa parkkitila on kohtuuttoman alimitoitettu ja ympäristössä ei juuri ole luvallisia paikkoja. Erityisesti tykkään maksullisista kadunvarsipaikoista, koska niillä on usein tilaa ja kännykkämaksaminen on kätevää.

Suurin ongelma on monen mielestä kuitenkin paikkojen hinta tai ylipäätään maksullisuus.

— Lappeenrannassa on liian vähän ilmaisia parkkipaikkoja. Keskustaan lähtö autolla tehty vaikeaksi.

— Maksaa Lappeenrannassa ainakin mansikoita, koska pysäköintipaikat rakennetaan kalleimmalla mahdollisella tavalla tarkoituksena päästä rahastamaan.

Juhana Nyman