Sammonlahden liikuntahallia ehdotetaan purettavaksi

9.3.2016 19:00
Kuva: Mika Strandén
Sammonlahden liikuntahalli on valmistunut 1990. Nyt sitä uhkaa purkaminen isomman tieltä.
Sammonlahden liikuntahalli on valmistunut 1990. Nyt sitä uhkaa purkaminen isomman tieltä.

Sammonlahden liikuntahallia Lappeenrannassa uhkaa purkaminen. 1990 valmistunut halli on teknisen toimen virkamiesten mielestä niin huonossa kunnossa, ettei sitä kannata peruskorjata. He ehdottavat, että liikuntahalli puretaan ja korvataan uudisrakennuksella.

Virkamiesten purkuesitys on kaupungin länsialueen palveluverkkoa koskevassa lausunnossa, jonka tekninen lautakunta hyväksyi keskiviikkona. Länsialueen palveluverkkoselvityskin on virkamiesten tekemä, ja sen pohjalta alue myllätään lähivuosina uusiksi koulujen, päiväkotien ja myös liikuntapaikkojen osalta.

Vielä helmikuun alussa todettiin, että Sammonlahden liikuntahallilla on vielä käyttöikää ja se on peruskorjattavissa.

Kaupungin tilakeskus teetti kuntotutkimuksen palveluverkkoselvityksen rakennuksista, jotka kaupunki omistaa. Tutkimus valmistui helmikuun lopulla. Rakennusarkkitehti Heini Löytty tilakeskuksesta kertoo, että liikuntahalli on huonommassa kunnossa kuin miltä päällepäin näyttää.

— Huono kunto tuli yllätyksenä. Yläpohjassa on ongelma, joka on ollut siellä rakennuksen valmistumisesta lähtien. Nyt pitää miettiä, onko järkeä laittaa halliin peruskorjausrahaa.

Teknisen lautakunnan mielestä rahaa ei kannata tuhlata vanhaan halliin, valittiinpa palveluverkkovaihtoehdoksi mikä hyvänsä. Vanha tulee purkaa ja rakentaa tilalle uusi.

Kaupungin liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman sanoo, että jos palveluverkko uudistetaan rakentamalla uusia, suuria kouluja, nykyinen halli käy pieneksi. Alueelle tarvittaisiin ainakin 1 200—1 300 neliön halli, kun nykyinen on reilut 800 neliötä.

Oksmanin mukaan suurempi halli tarvitaan, olipa nykyinen missä kunnossa hyvänsä.

— Ja nykyisen laajentaminen olisi vaikeaa ja kallista eikä kovin järkevää.

Heikki Sopanen