Kivivilla syttyi palamaan Parocin tehtaalla, suodatinhallin sammutukseen tarvittiin vettä ja talikkoa

9.3.2016 7:29
Kuva: Inka Nordlund
Kivivilla syttyi palamaan Parocin tehtaalla Lappeenrannassa varhain keskiviikkoaamuna. Arkistokuva.
Kivivilla syttyi palamaan Parocin tehtaalla Lappeenrannassa varhain keskiviikkoaamuna. Arkistokuva.

Kivivilla syttyi palamaan Parocin tehtaalla Lappeenrannassa viime yönä. Poikkitiellä sijaitsevan suodatinhallin palosta tuli hälytys hieman ennen kello yhtä keskiviikkoaamuna.

Palomestari Juuso Punnonen kertoo, että suodatettava kivivilla oli syttynyt joko kuumuuden tai sen joukkoon lentäneen kuuman kappaleen vuoksi.

— Tilassa ei ole automaattisammutinta. En tiedä yrittivätkö työntekijät alkusammutusta, mutta hallissa oli lopulta niin paljon savua, ettei sinne ollut mitään asiaa.

Sammutustyöt kestivät toista tuntia. Punnosen mukaan suodatinhallissa paloi kivivilla, jota oli kertynyt muun muassa suodatinhallin seiniin. Samalla villa suojasi itse rakennusta palovahingoilta. Hän ei havainnut, että itse rakennus olisi kärsinyt vahinkoja.

Pelastuslaitos sammutti kytevää kivivillaa runsaalla vedellä. Kytöpalot levisivät myös villatavaran sisälle.

— Kytenyt villa oli niin tiivistä, että tarvitsimme talikkoa ja muita työvälineitä, että pääsimme syvemmälle kastelemaan.

Punnosen mukaan noin 60 neliömetrin suodatintilasta paloi kymmenen neliömetrin alue. Suodatinhallissa on kaksi suodatintilaa, joista toinen ei ollut käytössä.

Juho Maijala