SaiPan tehtävä puolivälierissä selvisi, kotietu ryöstettävä JYPiltä

8.3.2016 21:04
Kuva: Kai Skyttä
SaiPan kapteeni Ville Koho hymyili kuin norppa, kun joukkue kaatoi JYPin puolivälieräsarjan seitsemännessä ottelussa Kisapuistossa 31. maaliskuuta 2014.
SaiPan kapteeni Ville Koho hymyili kuin norppa, kun joukkue kaatoi JYPin puolivälieräsarjan seitsemännessä ottelussa Kisapuistossa 31. maaliskuuta 2014.

Jyväskylän JYP varmisti tiistaina kotiedun jääkiekkoliigan puolivälieräsarjaan SaiPaa vastaan. Asia ratkesi, kun JYP voitti vieraskaukalossa hallitsevan mestarin Oulun Kärpät lukemin 4—2.

Jyväskyläläisjoukkue karkasi SaiPalta sarjataulukossa viiden pisteen päähän, kun molemmilla joukkueilla on enää yksi runkosarjaottelu pelaamatta. JYP sijoittuu runkosarjassa neljänneksi ja SaiPa viidenneksi.

SaiPa paketoi runkosarjansa torstaina kotiyleisönsä edessä, kun se testaa runkosarjavoittaja Helsingin IFK:n vireen. HIFK varmisti ykkössijansa tiistaina murskattuaan kotihallissaan Porin Ässät maalein 7—0.

Runkosarjan ykköstila on Helsingin IFK:n seurahistorian ensimmäinen.

Yksi torstain jännityksen aiheista on, voittaako SaiPan Chad Rau runkosarjan maalipörssin. Rau johtaa tilastoa 28 maalillaan.

Hänen pahin uhkaajansa on Helsingin IFK:n Tomas Zaborsky, joka laukoi tiistaina jo kauden 26. maalinsa. Rauman Lukon Aaron Gagnon on tehnyt 25 maalia.

Pudotuspelipaikoista ei jäänyt jännitettävää runkosarjan viimeiselle kierrokselle. Viimeisen paikan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella nappasi tiistaina Vaasan Sport, joka voitti kotonaan Tampereen Ilveksen 4—2.

Sportin jatkopaikan myötä varmistui, että Porin Ässien ja sarjanousija Kouvolan KooKoon kausi päättyy runkosarjaan.

Kesälomansa runkosarjan päätöskierroksen jälkeen aloittavat myös Hämeenlinnan Pallokerho, Ilves ja konkurssia kohti marssiva Espoon Blues.

SaiPan ja JYPin puolivälieräsarjan otteluohjelma:

Perjantaina 18.3. JYP—SaiPa klo 18.30

Lauantaina 19.3. SaiPa—JYP klo 17

Tiistaina 22.3. JYP—SaiPa klo 18.30

Torstaina 24.3. SaiPa—JYP klo 18.30

Tarvittaessa:

Lauantaina 26.3. JYP—SaiPa klo 17

Maanantaina 28.3. SaiPa—JYP klo 17

Tiistaina 29.3. JYP—SaiPa klo 18.30

Välieriin pääsy vaatii neljä otteluvoittoa.

Anssi Silvennoinen