Vili Kaijansinkko rakentaa Helsingin Lauttasaaressa yhtä Suomen kilpapurjehduksen ilmiöistä

7.3.2016 8:51
Kuva: Hanna Koikkalainen
Vili Kaijansinkon ura tavoitteellisena kilpakoripalloilijana päättynee kuluvan kauden jälkeen. Elämä vie Helsinkiin ja aika on kortilla, kun valmennustöiden määrä kasvaa.
Vili Kaijansinkon ura tavoitteellisena kilpakoripalloilijana päättynee kuluvan kauden jälkeen. Elämä vie Helsinkiin ja aika on kortilla, kun valmennustöiden määrä kasvaa.

Lappeenrantalaisen Vili Kaijansinkon valmennuskauden aikana Helsingfors Segelklubb on noussut marginaalista Suomen junioripurjehduksen menestyjäksi.

Kaijansinkko aloitti HSK:n alle 16-vuotiaiden päävalmentajana maaliskuussa 2012 puolen vuoden pätkäsopimuksella, jota pidennettiin syksyllä kolmen vuoden projektiksi vakuuttavien tulosten myötä.

Marraskuussa HSK antoi Kaijansinkolle ylennyksen seuran päävalmentajaksi. Nyt vastuualueena on seuran koko kilpaurheilutoiminta ja sen kehittäminen.

Lappeenrannassa Kaijansinkko tunnetaan parhaiten Namikan koripalloilijana. Purjehtijana hän on Lappeenrannan Pursiseuran kasvatti.

— Aiemmat kokemukseni urheiluseuratoiminnasta ovat varmasti olleet yksi suurimpia apuja siihen, että olemme pystyneet luomaan HSK:hon toimivan konseptin. Namikassa minulla on ollut myös paljon erilaisia valmentajia, joilta olen saanut oppia omaan työhöni, Kaijansinkko kertoo.

Nyt HSK:ssa on viisi tasoryhmää, jotka ovat kaikki täynnä. Seuran valmennuskalusto ja -resurssit eivät Kaijansinkon mukaan tällä hetkellä oikein riitäkään enempään.

Kun kussakin ryhmässä on kymmenkunta tasavahvaa junioria, joka harjoituksessa on ripaus kilpailullisuutta mukana.

— Se tukee yksilöiden kehittymistä, joka taas auttaa koko ryhmän kehitystä. Se kehittää samalla myös valmennusta, kun koetamme innostaa lapsia, nuoria ja aikuisia keskivertoa parempiin suorituksiin päivittäin.

HSK:n koti on Lauttasaaressa. Sijainti on hyvä, koska alueelle rakennetaan koko ajan asuntoja lapsiperheille.

— Koulut ovat täynnä. Seitsemän luokkaa ykkösluokkalaista aloitti tämän lukukauden. Se on aika ideaalipaikka saada junnuja mukaan.

Lue lisää päivän lehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Anssi Silvennoinen