Poliisi noukki mummon maantieltä maijaan Lauritsalassa — teki vielä yllätyksenä lumityöt 83-vuotiaan kotipihalla

7.3.2016 14:14

Lappeenrannassa eräänä helmikuun päivänä autoillut poliisipartio havaitsi Lauritsalassa ajoradan reunassa kävelevän mummon. Poliisipartio kiinnitti huomiota siihen, että mummo käveli ajoradan reunassa, vaikka vieressä oli kevyenliikenteen raitti. Partio pysäytti auton tiedustellakseen mummolta miksi tämä käveli ajoradalla.

Selvisi, että jalkakäytävä oli auraamaton, eikä mummo jaksanut kävellä lumessa. Poliisi tiedusteli mummolta tämän asuinpaikkaa ja sai tietää, että tämä asuu useiden kilometrien päässä. Kotiin oli siis matkaa, ja sääolosuhteiden ollessa huonot, päätti poliisipartio ottaa mummon kyytiin ja viedä tämän kotiin.

Tapauksesta kerrottiin maanantaina aamupäivällä Kaakkois-Suomen poliisin Facebook-päivityksessä.

—Perillä poliisit huomasivat, että 83-vuotias mummo asui yksin omakotitalossa, jonka piha olivat lumen peitossa. Poliisit kysyivät naiselta, kuka tekee hänen pihansa lumityöt, johon sisukas vanhus vastasi, että hän tekee ne ihan itse, poliisi kirjoittaa.

Kun mummo seuraavan kerran meni ulos, huomasi hän, että pihalla oli tehty lumityöt. Hän arvasi heti, että poliisit olivat olleet asialla.

—Mummo otti yhteyttä tuntemaansa rouvaan, jonka poika on poliisi. Hän sai välitettyä sitä kautta kiitokset lumityöt tehneille poliiseille. Onneksi vielä joskus on aikaa tehdä tällaisia hyviä asioita, kirjoittaa Kaakkois-Suomen poliisi runsaasti tykkäyksiä saaneessa Facebook-päivityksessään.

Marjo Latvanen