Lappeenranta jälleen ehdolla maailman parhaaksi kaupungiksi kasvihuonepäästöjen vähentämisessä

7.3.2016 9:01
Kuva: Mika Strandén
Lappeenranta on ainoa suomalaiskaupunki, joka pääsi Earth Hour City Challenge -kilpailun finaaliin tänä vuonna. Arkistokuva.
Lappeenranta on ainoa suomalaiskaupunki, joka pääsi Earth Hour City Challenge -kilpailun finaaliin tänä vuonna. Arkistokuva.

Lappeenranta kilpailee ilmastonmuutoksen ehkäisyssä maailman huippukaupunkeja vastaan. Kaupunki pääsi finaaliin Maailman luonnonsäätiön (WWF) kansainvälisessä Earth Hour City Challenge -kilpailussa.

Kilpailu vertailee kaupunkien valmiutta vähentää kasvihuonepäästöjään. Kriteereitä ovat muun muassa energiantuotanto, liikenne ja ruokavalinnat.

Tuomaristo arvosti erityisesti Lappeenrannan pyrkimystä jäätteettömäksi ja hiilineutraaliksi vuoteen 2050 mennessä. Lappeenranta on ainoa mukana oleva suomalaiskaupunki

Edellisen kerran Lappeenranta oli kilpailun finaalissa vuonna 2014. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 124 kaupunkia 20 maasta. Finaaliin valittiin 45 parasta. Kilpailu järjestetään nyt kuudetta kertaa. Viime vuonna kilpailun voitti Etelä-Korean Soul.

Tuomariston valitseman voittajan lisäksi kilpailussa palkitaan myös yleisön suosikki. Yleisöäänestys järjestetään 26. huhtikuuta alkaen osoitteessa www.welovecities.org. Yleisö voi vaikuttaa myös käyttämällä kaupungin tunnistetta #welovelappeenranta sosiaalisessa mediassa.

Juho Maijala