LUT-konsernin suunnittelu vauhtiin — Ilkka Pöyhönen asiantuntijaksi

7.3.2016 11:03 | Päivitetty: 7.3.2016 11:10
Kuva: Marleena Liikkanen
Emeritusrehtori Ilkka Pöyhösen kokemusta ja verkostoja halutaan hyödyntää LUT-konsernin teossa.
Emeritusrehtori Ilkka Pöyhösen kokemusta ja verkostoja halutaan hyödyntää LUT-konsernin teossa.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteisen LUT-konsernin suunnittelu on alullaan. Siihen on kutsuttu asiantuntijaksi yliopiston emeritusrehtori Ilkka Pöyhönen.

Pöyhönen jäi eläkkeelle toimittuaan yliopiston rehtorina kesään 2014. Tiedotteen mukaan hän avustaa LUT-konsernin muodostamisen suunnittelussa yliopiston hallitusta ja toimivaa johtoa. Hän suunnittelee ensi vaiheessa toimintamalleja ja toteutusvaihtoehtoja sekä käy keskusteluja alueellisten päättäjien ja tärkeimpien yhteistyökumppanien kanssa.

Pöyhösen osa-aikainen toimeksianto kestää kesäkuun 2016 loppuun asti.

Tiedotteen mukaan omistusjärjestelyiden jälkeen vuorossa on sisäisten toimintamallien suunnittelu, mikä alkaa aikaisintaan ensi syksynä. LUT-konsernin perustetaan tämän hetken tavoitteen mukaan vuoden 2018 alusta. Konsernilla on kansainvälinen malli, jossa tiedeyliopistoa täydentää college.

LUT-konsernin suunnittelussa selvitetään mahdollisuutta yhdistää yliopiston ja ammattikorkeakoulun hallinto ja tukipalvelut. Jo nyt Skinnarilan kampuksella on yhteinen tiedekirjasto ja Kampusravintolat Oy sekä yhteistyötä tietohallinnossa ja hyvinvointipalveluissa. Yliopistolla ja ammattikorkeakoululla on lisäksi yhteisomistuksessa Green Campus Innovations Oy, joka kehittää uutta yritystoimintaa.

Tiedotteen mukaan LUT-konsernissa yliopisto vastaa edelleen tieteellisestä tutkimuksesta ja yliopistotasoisesta korkeakoulutuksesta, ammattikorkeakoulu tekee soveltavaa tutkimusta ja tarjoaa ammattikorkeakoulututkintoja. Molemmat korkeakoulut tuottavat edelleen niille annettujen tutkinnonanto-oikeuksien mukaisia tutkintoja, todetaan tiedotteessa.

Leena Sallinen