Teija Kemppi valitsi vuorotteluvapaan uusilla ehdoilla

6.3.2016 6:01
Kuva: Maija Kaibijainen
Teija Kempin päätös sadan päivän vuorotteluvapaalle jäämisestä syntyi pitkän pohdinnan tuloksena. Ratkaisun jälkeen olo on ollut keveä.
Teija Kempin päätös sadan päivän vuorotteluvapaalle jäämisestä syntyi pitkän pohdinnan tuloksena. Ratkaisun jälkeen olo on ollut keveä.

Vuorotteluvapaalle riittää lähtijöitä kiristyneistä ehdoista huolimatta. Kuluvan vuoden alusta lähtien vuorotteluvapaa on edellyttänyt 20 vuoden työhistoriaa, ja korvaus on enää 70 prosenttia ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta.

Vanhojen ehtojen mukaiset viime vuoden puolella sovitut vuorotteluvapaat pitää aloittaa kuluvan maaliskuun loppuun mennessä. Toisen pääsiäispäivän ja aprillipäivän välillä vuorotteluvapaalle jää pelkästään Etelä-Karjalassa yli 130 työntekijää.

Etelä-Karjalan sosiaali ja terveyspiirissä henkilöstöasiantuntijana työskentelevä Teija Kemppi valitsi vuorotteluvapaan uusilla ehdoilla. Rahallista korvausta enemmän vaa’assa painoi vapaan ajankohta.

— Tärkein asia ovat kesämökin lähellä asuvat ikääntyneet vanhemmat. Aion käyttää aikaani ja voimiani heidän apunaan olemiseen.

Kemppi on ollut vuorotteluvapaalla kerran 1990-luvulla. Silloin vuoden mittainen vapaa kului opiskellessa, tällä kertaa hän aikoo ehtiä myös lepäämään.

Etelä-Karjalan suuret työnantajat suhtautuvat vuorotteluvapaaseen myönteisesti. Sen on todettu auttavan pitkän työuran tehneitä jaksamaan työssään ja tarjoavan uusille ihmisille reitin sijaisuuksien kautta työelämään.

Lue lisää päivän lehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta

Anne Kokkonen