SaiPalle piste Hakametsästä – JYP:n ohittaminen on vielä mahdollista

5.3.2016 20:00 | Päivitetty: 5.3.2016 20:08

SaiPa nousi kolmannessa erässä peliin mukaan vierasottelussa Tapparaa vastaan, mutta kirvesrinnat korjasivat lopulta kaksi sarjapistettä voittolaukauskisan jälkeen maalein 4—3.

Ratkaisevan maalin upotti Jani Niemisen selän taakse Henrik Haapala.

SaiPan oli tyytyminen yhteen pisteeseen, mutta siitä huolimatta SaiPalla on edelleen täydet mahdollisuudet yltää jääkiekkoliigan runkosarjassa neljänneksi, mikä toisi kotiedun puolivälieräsarjaan JYPiä vastaan.

JYP on kerännyt 101 pistettä ja SaiPa 99 ennen ensi viikolla pelattavia kahta viimeistä kierrosta.

Tappara johti Hakametsässä kahden erän jälkeen maalein 3—1.

Puolustaja Lasse Lappalaisen ja loukkaantumisen jälkeen paluun kaukaloon tehneen Valtteri Virkkusen osumat nostivat keltapaidat kotijoukkueen rinnalle päätöserässä.

SaiPalla oli paikat kääntää peli edukseen varsinaisella peliajalla. Matti Järvinen muun muassa kilautti tolppaa, kun kellossa oli aikaa nelisen minuuttia.

SaiPan ensimmäisestä maalista vastasi David McIntyre. Kanadalaisen 2—1-kavennus syntyi, kun toista erää oli ehditty pelata vain 15 sekuntia.

SaiPa sortui kahdessa ensimmäisessä erässä jäähyilyyn. Tuukka Mäntylä ampuikin kirvesrinnat 2—0-johtoon miesylivoimalla avauserässä.

Tapparan kaksi muuta maalia juoni Jani Lajusen ykkösketju. Liigan pistepörssiä johtava Kristian Kuusela ampui 1—0 ja 3—1-maalin teki Veli-Matti Savinainen.

Kalle Sipiläinen