Säilyykö NST ja pitääkö vauhtia hakea divarista? Runkosarja huipentuu kotikentällä

5.3.2016 9:30
Kuva: Maija Kaibijainen
Joko NST tai raumalainen SalBa putoaa liigasta alemmalle sarjatasolle tämänpäiväisen runkosarjan päätöskierroksen jälkeen. NST:n Juho Kaila yritti pistää palloa verkkoon runkosarjan ottelussa SalBaa vastaan.
Joko NST tai raumalainen SalBa putoaa liigasta alemmalle sarjatasolle tämänpäiväisen runkosarjan päätöskierroksen jälkeen. NST:n Juho Kaila yritti pistää palloa verkkoon runkosarjan ottelussa SalBaa vastaan.

NST Lappeenranta on totisessa paikassa tänään pelattavalla miesten salibandyliigan päätöskierroksella.

Kotivoitto tai tasapeli Nokian KrP:tä vastaan voi nostaa lappeenrantalaiset pois suoralta putoajan paikalta. Pelkästään omissa käsissä liigapaikka ei enää ole.

NST:n toiminnanjohtaja Kalle Soiniola on miettinyt jo suunnitelma A:ta kuin B:täkin ensi kaudeksi.

— Jos putoaminen tapahtuu, niin ihan kilpailukykyinen joukkue pitää pystyä divariin laittamaan. Emme ole pelaajille tähänkään mennessä maksaneet, joten siinä mielessä ei tule muutosta, kertoo Soiniola.

Hän uskoo, että moni nykyisistä pelaajista jatkaisi myös divarissa. Usealla heistä ovat koulut vielä kesken.

— Heti seuraavalla viikolla pelaajilta olisi kuitenkin turha mennä ensi kaudesta mitään kyselemään. Pettymys olisi kuitenkin sen verran kova.

Entä se mieluisampi vaihtoehto?

— Jos ja kun säilytään sarjassa, niin ihan kilpailukykyinen joukkue meidän pitäisi saada ensi kaudeksi jalkeille myös liigaan.

Vaikka NST on alisuorittanut läpi kauden, niin muita seuroja kiinnostavia nimiä sinipaidoista löytyy.

Ainakin maajoukkuepuolustaja Risto Töllikölle liigapelit ovat myös elinehto, mikäli hän aikoo tavoitella paikkaa loppuvuodesta käytävissä MM-kisoissa.

— Risto tekee omat ratkaisunsa, mutta liigassahan hänen pitää tietenkin pelata. Tiedän, että hänelle on tarjouksia tullut ja tulee, ja me emme pysty niiden kanssa kilpailemaan. Toivomme tietysti, että Risto täällä jatkaisi, mutta siihen vaikuttaa, missä sarjassa pelaamme, kertoo Soiniola.

NST Lappeenrannan oman otteluennakon tänään kello 17 alkavasta kohtalonkamppailusta voi lukea täältä.

Kalle Sipiläinen