Baltiassa pelaava Catz tietää euroseikkailujen riskit – ”Tämä sarja on niin erilainen kuin esimerkiksi Eurocup”

5.3.2016 15:30
Kuva: mIKA sTRANDÉN
Suomen naiskoripallon yksinvaltiaaksi kohonnut Catz on aloittanut myös Latvia–Estonia-liigan vahvasti. Catzin pelit jatkuvat viikonloppuna kahdella vierasottelulla Riiassa.
Suomen naiskoripallon yksinvaltiaaksi kohonnut Catz on aloittanut myös Latvia–Estonia-liigan vahvasti. Catzin pelit jatkuvat viikonloppuna kahdella vierasottelulla Riiassa.

Ovatko europelit tie turmioon suomalaisissa sisäpalloilulajeissa ja etenkin koripallossa?

Lappeenrannan Namikan nousun ja romahduksen muistavat kaikki. Venäläispankin sponsoroimassa VTB-liigassa pelaava Loimaan Bisons kertoi aiemmin tällä kaudella talousvaikeuksistaan.

Alkuviikosta myös mitä perinteisimmältä koripallopaikkakunnalta Kotkasta kuului huonoja uutisia, vaikka KTP:n mukaan niihin eivät olleetkaan syynä seuran europelit.

Naiskoripallon puolella Lappeenrannan Catz on alkuvuodesta kokeillut ensimmäistä kertaa siipiensä kantavuutta kansainvälisillä parketeilla.

Liikkeelle lähdettiin varovaisesti Latvia–Viro-liigasta. Edustusjoukkueen taustaryhmän jäsenen Tuire Karjalaisen mukaan varoittavia esimerkkejä oli kyllä tiedossa.

— Totta kai ne mietityttivät, mutta tämä sarja on niin erilainen kuin esimerkiksi Eurocup. Ja miesten sarjoissa liikkuu ihan eri rahat kuin naisten sarjoissa. Tiesimme tasan tarkkaan, minne menemme ja montako peliä meille tulee. Ei tarvitse lentää jonnekin tosi kauas, kertoo Karjalainen.

Catz on rohmunnut tällä vuosikymmenellä kaikki Suomen mestaruudet yhtä lukuun ottamatta. Kissalauman haasteet kotimaan kentillä alkoivat olla vähissä.

— Kokemusta kaikille, lisää kovia pelejä sekä pelaajille että valmentajille. Taustaorganisaatiolle lisämotivaatiota myös tekemiseen, Karjalainen luettelee Catzin Baltian kentiltä haluamia asioita.

Catzin Latvia–Estonia-liigan pelit jatkuvat tänä viikonloppuna Riiassa kahdella ottelulla. Tänään lauantaina Catz haastaa sarjan ykkösryhmän TTT Rigan, sunnuntaina vastassa on TTT Rigan juniorit.

Lauantain TTT Riga—Catz-kärkikamppailu on katsottavissa suorana täältä kello 18.

Kalle Sipiläinen