Vuoden erämies on koiraihminen viimeisen päälle

4.3.2016 9:24
Kuva: Olli-Pekka Härmä
Koirat ovat isossa roolissa Kimmo Kattaisen perheen arjessa. Isäntä valittiin Ruokolahden ja Imatran riistanhoitoyhdistyksen vuoden 2015 erämieheksi.
Koirat ovat isossa roolissa Kimmo Kattaisen perheen arjessa. Isäntä valittiin Ruokolahden ja Imatran riistanhoitoyhdistyksen vuoden 2015 erämieheksi.

Ruokolahtelainen Kimmo Kattainen on erämies henkeen ja vereen. Asuinpaikka kertoo paneutumisesta. Kattaisen perhe muutti vuosi sitten Ruokolahden kirkonkylältä keskelle metsästysalueita Ahvosenkylään.

Muuton taustalla oli vahva metsästys- ja koiraharrastus. Kattainen on metsästänyt Eräjärven Erän riveissä vuosikausia.

Pihalla ja pirtissä pyörivät pohjanpystykorvat ja itäsiperianlaikat antavat asiasta vahvan osviitan.

Työ ei ole jäänyt huomiotta. Eräjärven Erän riveissä metsästävä Kattainen palkittiin Ruokolahden ja Imatran riistanhoitoyhdistyksen vuoden 2015 erämiehenä.

Vahva tekijä valinnassa oli Kattaisen osaaminen metsästyskoirasaralla. Kattaisen perhe kasvattaa pohjanpystykorvia ja itäsiperianlaikoja.

— Vaimo hoitaa lapset, isäntä koirat, Kattainen nauraa.

Metsästys ei ole ainoastaan isännän asia. Koko perhe viihtyy luonnossa, ja siellä vietetään paljon aikaa.

— Luonnossa tulee liikuttua paljon. Kyllähän elämä pyörii aika paljon koirien ja metsästyksen ympärillä. Kun monien hukkareissujen jälkeen onnistuu esimerkiksi lintumetsällä hyvän haukun saattelemana saamaan linnun reppuun, saattaa se pelastaa koko syksyn epäonnistumiset.

Olli-Pekka Härmä