Taavetin ja Selkäharjun väli moottoriliikennetieksi, hidas liikenne rinnakkaisteille

4.3.2016 6:02
Kuva: Mika Strandén
Kuutostie valmistuu moottoriliikennetieksi vuonna 2018 Taavetin ja Selkäharjun välilä.
Kuutostie valmistuu moottoriliikennetieksi vuonna 2018 Taavetin ja Selkäharjun välilä.

Kuutostien nelikaistaiseksi rakennettava osuus Taavetin ja Lappeenrannan Selkäharjun välillä valmistuu vihrein kyltein merkityksi moottoriliikennetieksi vuonna 2018. Näin käy, jos Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen tiesuunnitelman muutos hyväksytään.

Käytännössä muutos merkitsee sitä, että traktorit, mopot, polkupyörät ja muut hitaat ajoneuvot eivät saa ajaa uudella tiellä. Koko moottoriliikennetien osuudella on oltava vaatimukset täyttävä rinnakkaistieosuus.

Hitaampi liikenne ohjataan rinnakkaistienä toimivalle Taavetti-Lappeenranta -maantielle. Moottoriliikennetiellä nopeusrajoitus tulee olemaan 100 km/h.

Taavetin ja Selkäharjun välistä osuutta on lähdetty rakentamaan 2+2-mallisena nelikaistatienä. Nyt Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa valmistellaan tiesuunnitelman muutosta, jolla uusi tieosuus täyttäisi moottoriliikennetien vaatimukset.

— Muutos parantaa turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta, kun hitaampi liikenne sijoitetaan rinnakkaistiestölle, ELY-keskuksen liikennejärjestelmäyksikön päällikkö Yrjö Pilli-Sihvola ELY-keskuksesta sanoo.

Vastaavasti rinnakkaistien käyttöpakko lisää hitaan ajoneuvoliikenteen ajomatkaa Selkäharjun ja Taavetin väillä noin kaksi kilometriä.

Muutoshankkeen miljoona euroa kuluu pääosin rinnakkaistiestön parannus- ja muutostöihin.

Imatran ja Lappeenrannan välisellä kuutostien nelikaistaosuudella saa vielä ajaa hitailla ajoneuvoilla.

— Imatralta Vuoksen jälkeen alkava ja Oritlammelle ulottuva osuus on moottoritietä ja siellä ei saa ajaa traktoreilla tai mopoilla, muistuttaa ylikomisario Jari Strengell Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Jarmo Hämäläinen