Kimmo Tiilikainen: kansallisomaisuus ei ole myynnissä

4.3.2016 16:46
Kuva: Leena Sallinen
Upeimmat valtion maat ja vedet ovat on kansallispuistoissa. Kuva on Linnansaaren kansallispuistosta Saimaan Haukivedeltä.
Upeimmat valtion maat ja vedet ovat on kansallispuistoissa. Kuva on Linnansaaren kansallispuistosta Saimaan Haukivedeltä.

Suomen luontoa ei olla yhtiöittämässä eikä kansallisomaisuutemme ole myynnissä, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) vakuuttaa tiedotteessa.

Ministeri esittää näkemyksensä uudesta metsähallituslaista, jolla Metsähallituksen metsätalouden liiketoiminta on tarkoitus yhtiöittää. Tämä on herättänyt paljon arvostelua varsinkin luonnonsuojelu- ja retkeilyväen keskuudessa. Satatuhatta ihmistä on pannut nimensä muutosta vastustavaan adressiin.

Tiilikaisen tiedotteen mukaan metsätalouden yhtiöittäminen ei tarkoita valtion maiden ja vesien myyntiä. Uusi metsähallituslaki turvaa valtion maiden virkistyskäytön nykykäytännön mukaan.

— Valtion maiden virkistyskäyttö ja luonnon monimuotoisuus turvataan tulevaisuudessakin, ministeri painottaa.

Uusi metsähallituslaki on eduskunnan käsittelyssä. Tiilikaisen mukaan sen mukainen uudistus turvaa Metsähallituksen yhtenäisyyden ja pitää valtion maat ja vedet yhtenä kokonaisuutena.

Leena Sallinen