Ruotsin prinsessa Viktorialle ja prinssi Danielille syntyi poikavauva keskiviikkoiltana

3.3.2016 7:44 | Päivitetty: 3.3.2016 7:51
Prinssi Daniel havainnollisti keskiviikkoiltana syntyneen vauvan kokoa.
Prinssi Daniel havainnollisti keskiviikkoiltana syntyneen vauvan kokoa.

Ruotsin prinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat saaneet lapsen. Prinssi Daniel kertoi asiasta illalla lehdistötilaisuudessa Karoliinisessa sairaalassa Solnassa.

Pieni poika syntyi hieman ennen puoli yhdeksää illalla.

— Lapsi ja Victoria voivat oikein hyvin, prinssi Daniel sanoi ja näytti 3 655 grammaa painavan ja 52 senttiä pitkän pojan kokoa käsillään.

Synnytys sujui hänen mukaansa helposti ja nopeasti.

— Kaikki meni erittäin hyvin ja nopeasti. Me tulimme sairaalaan illalla. Tällaisesta vaikuttuu, te naiset olette alkuvoima, prinssi Daniel sanoi.

Hän myös kertoi kysyttäessä, että lapsi sai ilon kyyneleet silmiin.

Lapsi on parin toinen. Prinsessa Estelle täytti vastikään neljä vuotta. Hän saa prinssi Danielin mukaan kuulla uutisesta torstaina. Hän oli synnytyksen aikaan nukkumassa.

— Hän on hyvin innoissaan ja ylpeä tietenkin siitä, että hänestä tulee isosisko.

Kruununprinsessan toinen lapsi on äitinsä ja prinsessa Estellen jälkeen kolmas kruununperimysjärjestyksessä ja ohittaa näin ollen prinssi Carl Philipin ja prinsessa Madeleinen.

Pian kuninkaallisen synnytyksen jälkeen järjestetään perinteisesti tilaisuus, jossa lapsi tunnustetaan kuninkaalliseksi lapseksi. Tilaisuuteen osallistuu muun muassa pääministeri Stefan Löfven. Lapsen nimen ja tittelin ilmoittaa perinteisesti kuningas kuninkaallisessa konseljissa. Sen odotetaan tapahtuvan jo torstaina.

Juttu Helsingin Sanomien sivuilla.

Elina Kervinen