Lemin Kuukanniemessä saa hyvällä tuurilla juoda kraanavettä jo huomenna — viimeisten vesinäytteiden tulokset saapuvat tuolloin

3.3.2016 18:43 | Päivitetty: 3.3.2016 19:05
Kuva: Mika Strandén
Vettä saa hakea Kuukanniemen koulun vanhalle tontille perustetusta vesipisteestä aina siihen saakka, kunnes toisin ilmoitetaan. Kuvassa Taisto Lensu ja  Esa Vuorinen.
Vettä saa hakea Kuukanniemen koulun vanhalle tontille perustetusta vesipisteestä aina siihen saakka, kunnes toisin ilmoitetaan. Kuvassa Taisto Lensu ja Esa Vuorinen.

Lemin Kuukanniemessä juomavesi joudutaan keittämään edelleen, mutta parhaassa tapauksessa ei jouduta enää kauan. Viimeisten shokkikloorattujen putkien vesinäytteiden tulokset tulevat huomenna perjantaina. Jos näytteet ovat puhtaat, Kuukanniemessä voidaan elää jälleen normaalisti.

Kaikki juontaa työmaavahinkoon, joka sattui paineviemärin korjauksen yhteydessä 17. helmikuuta. Vahinko sai aikaan vesijohtoputken katkeamisen. Vuotokohta paikannettiin, minkä jälkeen löydettiin vielä toinekin vuotokohta. Lemin tekninen johtaja Markku Immonen kertoi tapahtuneen jälkeen, että osasyynä onnettomuuteen oli se, että vesijohto oli asennettu väärin. Pahimmillaan koko koko Lemin Kuukanniemi joutui olemaan jonkun aikaa ilman vettä.

Aina helmikuun puolivälistä tähän päivään saakka Kuukanniemen vanhan koulun tontilla on ollut vesipiste, josta asukkaat ovat saaneet hakea vettä.

Lemin tekninen johtaja Markku Immonen kertoo, että vedenkeittokehoituksen purkamisesta tiedotetaan postilaatikoihin jaettavalla tiedotteella heti kun se on ajankohtaista. Hän kiittelee, että alueen asukkaat ovat suhtautuneet tilanteeseen hyvin.

— Jokainen ymmärtää, että vahinkoja sattuu. Ennemminkin he ovat kiitelleet, että homma on saatu hoitumaan hyvin, Immonen kertoo.

Anniina Meuronen