Lappeenrannan uimahalleissa on maksuton Kaukon päivä ja vedessä aste lisälämpöä

3.3.2016 5:30
Kuva: Mika Strandén
Tänään voi Lappeenrannan uimahalleissa hypätä astetta tavanomaista lämpimämpään veteen.
Tänään voi Lappeenrannan uimahalleissa hypätä astetta tavanomaista lämpimämpään veteen.

Tänään on Kaukon nimipäivä ja kaukolämpöä tuottavien yritysten tapahtumapäivä. Lappeenrannan Energia on lämmittää Kaukon päivän kunniaksi Lappeenrannan ja Lauritsalan uimahallien veden astetta tavanomaista lämpimämmäksi. Uimahalleissa on myös maksuton sisäänpääsy koko päivän eli kello 6—20.

Tämä on Lappeenrannan Energialla jo perinne Kaukon päivänä. Muuallakin maassa kaukolämpöyritykset järjestävät asiakkailleen tänään erilaisia tapahtumia. Tarkoituksena on tuoda esiin erityisesti yritysten työntekijöitä.

— He päivystävät vuoden jokaisena päivänä, vuorokauden ympäri varmistaen sen, että kaukolämpöasiakkailla on lämmintä kodeissaan, Lappeenrannan Energia muistuttaa tiedotteessaan, jonka mukaan kaukolämmön toimitusvarmuus on 99,98 prosenttia.

Noin 2,7 miljoonaa suomalaista asuu kaukolämmitetyssä rakennuksessa ja suurin osa liike- ja palvelurakennuksista on kaukolämmitettyjä. Kaukolämpöä tuottaa Suomessa noin 150 paikallista yritystä, joilla yli 1 200 lämmöntuotantolaitosta.

32,6 prosenttia kaukolämmöstä tuotetaan kotimaisella bioenergialla, Lappeenrannassa pääasiassa puutähteillä ja metsähakkeella.

— Lappeenrannassa kaukolämmön energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys on huippuluokkaa, Lappeenrannan Energia kehuu tiedotteessa.

Kaukon päivään osallistuvien yritysten tempauksia voi seurata sosiaalisessa mediassa hashtagin #Kaukonpäivä avulla.

Leena Sallinen