Kultsulle vahvistus maalin suulle – Saku Pesonen palaa Joutsenoon

3.3.2016 15:02
Kuva: Matti Raivio
Hongan Jami Puustinen ja Hakan Obi Metzger rynnistivät ohi Saku Pesosen heinäkuussa 2011 pelatussa Veikkausliigan ottelussa.
Hongan Jami Puustinen ja Hakan Obi Metzger rynnistivät ohi Saku Pesosen heinäkuussa 2011 pelatussa Veikkausliigan ottelussa.

Jalkapallon kakkosessa jatkava Joutsenon Kultsu on hankkinut maalilleen kovan luokan paluumuuttajan.

Saku Pesonen palaa joutsenolaisten riveihin Valkeakosken Hakasta, jota hän edusti viimeiset seitsemän kautta. Sitä ennen Pesonen vartioi FC Lahden ja FC Hämeenlinnan maalia.

— Hän on sopimuksen allekirjoittanut. Saadaan kokenut maalivahti, joka on pelannut kuusi kautta Veikkausliigaa ja neljä kautta ykköstä. Ikää on 30 vuotta. Hän tulee meille tärkeään rooliin, kertoo Kultsussa valmennusvastuun ottanut Kimmo Lötjönen.

Muita uusia nimiä Kultsussa ovat muun muassa ukrainalainen Andrii Dalysh, TP-47:ssä pelannut Jonathan Dunyin, KPV:ssa pelannut Akil De Freitas sekä kamerunilainen Fabrice Fauca.

Joutsenolaisten maalille on tällä hetkellä jopa ylitarjontaa. Kakkosvahdiksi on kiinnitetty Juuso Savolainen, mutta Kultsulla on edelleen sopimus myös Craig Hillin kanssa.

Myös joutsenolaisten toisella yhdysvaltalaisvahvistuksella, keskuspuolustaja Walter Kromholtzilla on sopimus voimassa Kultsun kanssa, mutta kumpikaan pelaajista ei ole tällä hetkellä Lappeenrannassa.

— Heidän tilanteensa ovat vielä auki, kertoo Lötjönen.

Kalle Sipiläinen