Puuta nurin Pontuksella — koulun rakentaminen alkaa

2.3.2016 19:02 | Päivitetty: 2.3.2016 21:21
Kuva: Hanna Koikkalainen
Pontuksen koulun tontti on Muukontien ja junanradan välissä osoitteessa Muukontie 12.
Pontuksen koulun tontti on Muukontien ja junanradan välissä osoitteessa Muukontie 12.

Lappeenrannan Muukontien varressa on tehty savottaa Pontuksen koulun tontilla. Sille nouseva kiinteistö sai tiistaina rakennusluvan.

Noin 7 000 kerrosneliömetrin tiloihin tulee Pontuksen koulu ja päiväkoti, ruokala, liikuntasali, kirjasto ja nuorisotoimen tiloja. Tontille tulee myös varastorakennuksia sekä leikkipiha ja kenttä, joka toimii alueen lähiliikuntapaikkana.

Hankkeen kustannusarvio on noin 15 miljoonaa euroa. Rakentamisen on määrä alkaa alkaa tämän kuun aikana, ja valmista pitäisi olla ensi vuoden syyslukukauden alussa.

Kolmesarjaisessa koulussa on 1—6-luokat, päiväkodissa kuusi päiväkotiryhmää ja kolme esiopetusryhmää. Koulua ja päiväkotia käyttää noin 600 lasta ja noin 80 työntekijää.

Lappeenrannan tekninen lautakunta hyväksyi hankkeen suunnitelmat ja teki rakentamispäätöksen 10. helmikuuta. Lautakunta valitsi silloin myös hankkeen urakoitsijat.

Rakennusurakoitsijaksi valittiin Skanska Talonrakennus Oy, pihaurakoitsijaksi Peltolan Piha Oy, ilmanvaihtourakoitsijaksi Caverion Suomi Oy, putkiurakoitsijaksi Are Oy ja sähköurakoitsijaksi myös Are Oy.

Rakennuslupapäätöksen teki tiistaina kaupungin rakennuslautakunta.

Otsikkoa ja juttua korjattu kello 21. Tontin paikka Muukko muutettu Pontukseksi.

Leena Sallinen