Jyväskylän mallin mukainen mini-Ikea myös Tukholmaan

2.3.2016 13:18
Ikean rakentamispäätöstä on odotettu Lappeenranassa, Odotuksen aikana huonekalujätti on ottanut käyttöön uuden verkkokauppaan panostavan konseptin.
Ikean rakentamispäätöstä on odotettu Lappeenranassa, Odotuksen aikana huonekalujätti on ottanut käyttöön uuden verkkokauppaan panostavan konseptin.

Ikea aikoo kopioida Jyväskylän kokeilun verkkokauppaan panostavasta mini-ikeasta Ruotsiin.

Dagens Industri -lehden mukaan Ikea avaa uuden konseptinsa mukaisen kaupan Tukholmassa.

Huonekalujätti avaa ensimmäiset showroominsa eli esittelytilansa Ruotsiin kesällä. Ne toimivat näyteikkunana yhtiön verkkokaupalle. Uuden konseptin nimi on Palvelu ja nouto. Malli otetaan Jyväskylässä kokeillusta mini-Ikeasta.

Tukholmaan nouseva 1 500 neliön showroom on pinta-alaltaan alle kahdeskymmenesosa tavallista Ikea-tavarataloa, mutta tarjoaa satojen tuotteiden sesonkiin sovitetun valikoiman.

— Jos kuluttajat ottavat uutuuden hyvin vastaan, vastaavia showroomeja nousee Ruotsiin lisääkin, Ikean maajohtaja Håkan Svedman Dagens Industrin haastattelussa.

Ikea avasi vuosi sitten Jyväskylään Ikea-lähipisteen. Siihen kuuluu pienmyymälän, nettikauppa ja tilausten noutopaikka. Myymälässä on rajattu valikoima sisustustuotteita ja pieni huonekaluesittely.

Lappeenrantaan on odotettu perinteistä Ikeaa ja siihen liittyvää kauppakeskusta jo parin vuoden ajan. Kaupunki on kunnostanut sille tonttia Mustolaan yli kymmenen miljoonan euron arvosta.

Ikea on luvannut lopullisen rakentamispäätöksen tämän vuoden aikana.

Kaija Lankia