Haapajärveen liittyvät kyläillat jatkuvat — asukkaiden näkemykset arvokasta tietoa

2.3.2016 13:09 | Päivitetty: 2.3.2016 15:54
Kuva: Marleena Liikkanen
Haapajärven rehevöitymisen pysäyttämisestä keskustellaan kevään mittaan useammassa tilaisuudessa.
Haapajärven rehevöitymisen pysäyttämisestä keskustellaan kevään mittaan useammassa tilaisuudessa.

Huonossa kunnossa olevan Haapajärven hajakuormituksen yleissuunnitelmaan liittyvät kyläillat jatkuvat. Seuraava kyläilta on 9. maaliskuuta kello 17.30—20 Haapajärven kylätalolla. Tuolloin paikalle toivotaan Haapajärven, Kemppilän, Puralan ja lähikylien asukkaita.

Iltojen aikana keskustellaan muun muassa siitä miten yksittäinen asukas voi osallistua ja vaikuttaa, mitä mahdollisuuksia ja haasteita on ja mikä on puhtaan veden merkitys. Asukkaiden tukea ja osallistumista toivotaan, koska heidän sekä maanomistajien tiedon, kokemuksen ja näkemysten katsotaan olevan tärkeä osa suunnitelman tekemistä. Kesällä 2016 valmistuvan suunnitelman laatii Vesi-Eko, ohjaajanaan Lappeenrannan seudun ympäristötoimi.

Paikalla kyläillassa ovat Asko Arbelius Savo-Karjalan vesi- ja ympäristösuunnittelusta sekä Raija Aura ja Antti Happonen Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta.

16. maaliskuuta kyläilta on Hanhijärven kylätalolla. Paikalle kutsutaan Karkkolan, Sinkkolan, Kaipialan ja Lasolan sekä lähikylien asukkaita ja maanomistajia.

Haapajärven hoitosuunnitelmaan pääsee vaikuttamaan myös netissä. Tätä varten tehdyn kyselyn vastausaikaa on pidennetty 15. maaliskuuta saakka. Vastaamaan pääset tästä.

Muokattu kello 13.13: Otsikkoon korjattu Hanhijärven kylätalolla, ei Haapajärven. Lisätty tieto kyselystä ja sen jatketusta vastausajasta.

Muokattu kello 15.51:  seuraava kyläilta on Haapajärven kylätalolla, ei Hanhijärven.

Anniina Meuronen